Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Tweede Kamer neemt vier moties aan tijdens Algemeen Overleg Voedsel

Bij de stemmingen naar aanleiding van het Algemeen Overleg Voedsel op dinsdag 19 juni heeft de Tweede Kamer een viertal moties aangenomen. De moties hebben betrekking op een opvolger voor het 'Ik Kies Bewust-logo', het preventieakkoord, kindermarketing voor ongezonde producten en cosmetische eisen in handelsnormen voor groenten en fruit. 

D66, CDA, ChristenUnie zijn van mening dat consumenten in één opslag een gezonde keuze moeten kunnen maken en dat het daarbij helpt een duidelijk etiket te hebben. Omdat de Schijf van Vijf is bedoeld om een gezonde keuze te bevorderen vinden de partijen het belangrijk om te komen met een opvolger van het 'Ik Kies Bewust-logo' waarin de Schijf van Vijf uitdrukkelijk is verwerkt. Een meerderheid in de Tweede Kamer is het daar mee eens

Preventieakkoord
D66 en ChristenUnie stellen vast dat een groeiend deel van het budget voor de zorg wordt besteed aan voedingsgerelateerde ziekten, terwijl de besprekingen over het preventieakkoord zich richten op de hoofdonderwerpen roken, alcohol en overgewicht en dat voeding daar slechts indirect in wordt meegenomen. De partijen willen dat voedsel als een volwaardig en zelfstandig onderdeel van het preventieakkoord wordt behandeld. De motie waarin dat is verwoord werd ook aangenomen.

Kindermarketing
D66 constateert dat slechts 1% van de kinderen eet volgens de Schijf van Vijf. Omdat een gezond eetpatroon op jonge leeftijd wordt aangeleerd, zou kindermarketing vooral gericht moeten zijn op producten uit de Schijf van Vijf, om kinderen te ontzien van kindermarketing voor ongezonde producten. Een meerderheid in de Tweede Kamer steunt die opvatting.

bron: Tweede Kamer

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018