Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Tegenmaatregelen EU op invoerheffingen VS gaan vrijdag in

De Europese Unie gaat vanaf vrijdag invoerheffingen van 25 procent toepassen op diverse Amerikaanse goederen. De maatregelen zijn een reactie op de Amerikaanse heffingen op Europees staal en aluminium. Dit heeft de Europese Commissie vandaag bekend gemaakt.

De invoertarieven raken een pakket aan goederen ter waarde van 2,8 miljard euro, waaronder Amerikaans staal en aluminium, maïs, pinda's, bourbon, spijkerbroeken en motorfietsen. In een verklaring liet EU-handelscommissaris Malmström weten dat er voor de EU geen andere keuze overblijft. Volgens haar zijn de maatregelen proportioneel en in lijn met de regels van de Wereldhandelsorganisatie (WTO).

Bart Jan Koopman, directeur evofenedex, ziet de ontwikkelingen rond de door de Amerikaanse president Trump gestarte handelsconflicten met lede ogen aan. "De Amerikaanse heffingen raken niet alleen onze leden in de staal- en aluminiumindustrie, maar ook de toeleveranciers van dergelijke concerns en onderhoudsbedrijven zullen minder opdrachten krijgen. De tegenmaatregelen van de EU maken Amerikaanse producten voor gebruik in Europa weer duurder. Minder afzet betekent minder werk en dus minder inkomen aan beide zijden van de oceaan. Als je dan bedenkt dat daar nog de effecten bijkomen van het conflict tussen China en de VS en tussen de VS en landen als Mexico en Canada, dan kent dit spel echt alleen maar verliezers."

Het handelsconflict kan verder escaleren als Trump ook hoge importheffingen op Europese auto's en auto-onderdelen gaat invoeren. Eerder dit jaar liet hij weten dit van plan te zijn. Nederland zou als belangrijke toeleverancier van de auto-industrie dan opnieuw stevig worden geraakt.

Bron: EvofenedexPublicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:

Reacties:


Geachte heer/mevrouw,

Ik heb het artikel gelezen en heb een vraag over mais. Wij kopen maiszaden in USA en verhandelen dit in Europa. Om welke statistiekcode van mais gaat het in dit artikel? Ik kan op basis van dit artikel niet beoordelen of het onze business raakt.

Alvast bedankt voor uw reactie.

Met vriendelijke groet,
Brian Kooiman
Brian Kooiman, Andijk - 2018/06/22 07:49:18.000© AGF.nl 2018