Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Lidl maakt meer werk van duurzaamheid

Israël: Supermarkt geopend in Har Hebron
Voor het eerst is een vestiging van een grote supermarkt geopend binnen de regionale raad van Har Hebron in Israël. De winkel die is geopend valt onder de keten Machsanei Hashuk. De regionale raad van Har Hebron bestaat nu ongeveer 35 jaar. In die jaren zijn geleidelijk aan kleine winkels geopend. Tot nu toe moesten inwoners echter noodgedwongen boodschappen buiten de regio doen in afgelegen steden als Be'er Sheva, Jeruzalem, Gush Etzion en Kiryat Gat. Een regionale raad is een lokale bestuursvorm in Israël, waar in het geval van Har Hebron ongeveer 18 dorpsgemeenschappen en zo'n 10.000 inwoners vallen. 
Bron: israelnationalnews.com

VK: Sainsbury's breidt Habitat-keten uit 

De Britste retailer Sainsbury's is van plan om later dit jaar zijn meubelzaak Habitat uit te breiden met twee vestigingen. De uitbreiding is onderdeel van de strategie van Sainsbury's om verschillende doelstellingen met betrekking tot de consument te behalen. Sainsbury's investeert £1,5 miljoen (€1,71 miljoen) in de twee locaties. De ene locatie wordt in september geopend in Westfield te Londen, terwijl de andere in oktober in Brighton van start zal gaan. "Het is nu een erg spannende tijd voor Babitat, omdat we onze eerste grote onafhankelijke winkels lanceren sinds tien jaar," aldus Habitat-directeur Clare Askem."
Bron: retail-insight-network.com

India: BigBasket in gesprek over aandeel in Kwik24
De Indiase online supermarkt BigBasket is in overleg met de startup Kwik24 voor een mogelijke overname van een meerderheidsbelang in het bedrijf. Kwik24 heeft zich gespecialiseerd in geavanceerde verkoopautomaten. Bigbasket wil door middel van de technologie van de startup zich meer in de fysieke sector profileren. Bigbasket, dat door de Chinese online gigant Alibaba wordt ondersteund, heeft eerder met Kwik24 een pilot gelanceerd, waarbij verkoopautomaten in vijf appartementencomplexen in Bengaluru werden geïnstalleerd. De reacties van de inwoners van de appartementencomplexen zijn positief. 90% van de consumenten zou herhaaldelijk gebruik maken van de automaten. Volgens anonieme bronnen komt de strategie van BigBasket erop neer dat het bedrijf deze aanpak in schaal wil vergroten, waarbij Kwik24 volledig verantwoordelijk wordt voor de ontwikkeling van op maat gemaakte automaten. De installatie van de verkoopautomaten is onderdeel van de BB Instant-service van Bigbasket. Consumenten kunnen versproducten als groente en fruit via de BB Instant-app bestellen en deze vervolgens afhalen bij een verkoopautomaat. Zowel Kwik24 als BigBasket hebben echter enig commentaar op deze ontwikkelingen geweigerd. 
Bron: economictimes.indiatimes.com

Azië: E-commerce heeft mogelijk 31,4% aandeel in retail
E-commerce gaat volgens prognoses van het marktonderzoeksbureau Mintel met 2020 een aandeel krijgen van 31,4% in de totale retailomzet van de Azië/Pacific-regio. Dat is bijna tien keer zoveel als het marktaandeel van 3,6% in 2010. De cijfers zijn gebaseerd op landen met hoge bevolkingsaantallen, namelijk Australië, China, India, Indonesië, Japan, Zuid-Korea en Vietnam. De landen die niet in de analyse van Mintel zijn meegenomen zijn Hong Kong en Singapore, waar e-commerce goed is voor een klein aandeel van slechts 5% van de totale retailomzet. "De toekomst van de retailsector van de Azië/Pacific-regio zal zorgen voor een fundamentele verandering in hoe Aziatische bedrijven zijn opgebouwd en te werk gaan," aldus het verslag New Retail: The Futurenomics of Asia-Pacific.
Bron: insideretail.asia

Duitsland: Lidl maakt meer werk van duurzaamheid
Lidl heeft in Duitsland een nieuw rapport met betrekking tot duurzaamheid gepubliceerd. Het rapport omschrijft hoe het bedrijf duurzame methodes in zijn bedrijfsvoering heeft toegepast. Het verslag richt zich op vijf verschillende vlakken: Assortiment, Maatschappij, Werknemers, Partners en het Milieu. Een van de doelstellingen van Lidl is om het gebruik van verpakking voor 2025 met 20% te verminderen. De keten wil dit doen door vooral de verpakking aan te passen van het eigen huismerk. Ook wil Lidl dat met 2025 alle plastic verpakking van huismerkproducten volledig recyclebaar is. In 2017 werd al een grote stap met betrekking tot het verbruik van plastic genomen door te stoppen met het gebruik van plastic tassen. Dit heeft ervoor gezorgd dat per jaar zo'n 3.500 ton aan plastic wordt bespaard. Verder wil Lidl naar manieren zoeken om relaties voor de lange termijn aan te gaan met leveranciers. Door dit soort partnerschappen kan er samen met deze leveranciers worden gewerkt aan hogere standaarden voor duurzaamheid.
Bron: retailanalysis.igd.com

Alibaba opent eerste kantoor buiten China
Alibaba heeft in Maleisië zijn eerste kantoor in Zuid-Oost-Azië geopend. Het nieuwe kantoor is onderdeel van het Electronic World Trade Platform-initiatief (eWTP) en zal dienst doen als een ondersteuningscentrum voor lokale ondernemingen. Alibaba wil deze ondernemingen helpen om mogelijkheden op de wereldwijde markt te vinden en om voordeel te halen uit technologische innovaties. Via het kantoor worden trainingen aangeboden, die jonge ondernemers moeten helpen om hun producten over de hele wereld te exporteren. Naast het eWTP-initiatief heeft Alibaba ook een centrum voor cloud computing gevestigd. Ook is de mobiele betaaldienst Alipay in Maleisië gelanceerd. Alibaba heeft in totaal voor meer dan US$100 miljoen (€86,7 miljoen) in Maleisië geïnvesteerd.

Taiwan: PX Mart neemt White Wood House-bakkerij over
De grootste supermarktketen van Taiwan, PX Mart, is van plan om de White Wood House-bakkerij over te nemen. Door de overname wordt voorkomen dat de bakkerij wordt opgedoekt. PX Mart betaalt NT$790 miljoen (€22,6 miljoen) voor de overname. De huidige eigenaar van White Wood House, King Yue Biological Technology Co. Ltd, leed in zoverre verlies dat de bakkerij vorige maand moest worden gesloten. PX Mart krijgt met de overname vijfentwintig locaties van White Wood House in handen, waaronder negentien vrijstaande vestigingen en zes dependances in grotere winkels. Als PX Mart de overname doorzet, zou de supermarktketen kunnen overwegen om White Wood House-producten in het eigen assortiment op te nemen.
Bron: retailanalysis.igd.com

Israël: Investeerder verkoopt mogelijk aandeel in Shufersal
Het investeringsbedrijf Discount Investment Corp overweegt de verkoop van zijn aandelen in de grootste supermarktketen van Israël, Shufersal. Discount Investment heeft op dit moment een aandeel van 50,1% in Shufersal. De raad van bestuur van het bedrijf heeft de opdracht gegeven om de mogelijkheden voor verkoop te onderzoeken, zodat de financiële flexibiliteit van Discount Investment kan worden verbeterd. Er zijn nog geen vaststaande plannen voor hoeveel aandelen zullen worden verkocht of wanneer dit zal gebeuren. Vooralsnog is het volgens Discount Investment nog niet eens zeker of het wel tot een verkoop van aandelen zal komen.
Bron: reuters.com

VS: Kmart opent dependance in Sears-vestiging in Brooklyn
Hoewel Sears Holdings te maken heeft met dalende omzet, oplopende schulden en andere problemen, probeert het bedrijf nog steeds nieuwe initiatieven uit om het tij te keren. Een van deze initiatieven komt erop neer dat er nauwer wordt samengewerkt met de keten Kmart. Kmart heeft onlangs een kleine buurtwinkel geopend binnen een grotere vestiging van Sears in Brooklyn in New York. De dependance van Kmart heeft een oppervlak van iets meer dan 900 vierkante meter en heeft een assortiment van onder andere versproducten, schoonheids- en verzorgingsproducten en schoonmaakmiddelen. Op zijn beurt gaat Sears mogelijk kleine afdelingen openen binnen Kmart-vestigingen.
Source: cnbc.com

VS: Dollar General lanceert mobiele betaalapp
Het in Tennessee gevestigde Dollar General heeft net als veel concurrenten een app gelanceerd voor mobiele betalingen bij eigen vestigingen. DG Go is een app waarmee de consument op locatie producten in kan scannen en hiervoor direct met de smartphone kan betalen. Zodoende kan de consument de kassa geheel overslaan. De app is beschikbaar voor zowel Android als iOS. Dollar General is de eerste winkel volgens het dollar-format waar een mobiele betaaldienst voor handen is.
Bron: progressivegrocer.com

VS: Walmart verkrijgt drie blockchain-patenten
Walmart heeft drie patenten verkregen, die verband houden met blockchain-technologie. Een van de patenten betreft een systeem waarmee huishoudens hun energierekeningen kunnen beheren door middel van crypto-valuta. Dit systeem loopt via een publieke blockchain. Een ander patent heeft te maken met informatie van patiënten die wordt opgeslagen via een soort grootboek. Deze medische informatie kan vervolgens in geval van nood worden geraadpleegd als de patiënt buiten bewustzijn is. Vanwege privacy-redenen wordt alleen medische informatie die relevant voor noodsituaties is in de blockchain geplaatst. Het derde patent is een systeem dat de gebruiker helpt om de toegang tot een fysieke of virtuele ruimte te beperken. Dit systeem maakt gebruik van cryptografische sleutels, die worden opgeslagen in een blockchain.
Bron: pymnts.com

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018