Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Oproep tot bescherming Griekse merken met 'MacedoniŽ'

De Association of Industries of Northern Greece (Sbbe) heeft opnieuw haar standpunt verdedigd om Griekse handelsmerken te beschermen na het akkoord over de naamswijziging van MacedoniŽ en benadrukte hierbij dat de term 'MacedoniŽ' uitsluitend aan Griekenland toebehoort. 

Bedrijven in het buurland zijn echter van mening dat zij het recht hebben de nieuwe naam 'Noord-MacedoniŽ' te gebruiken in hun merknamen. 
 
Om mogelijke problemen als gevolg van de onduidelijkheid over de naam 'MacedoniŽ' te voorkomen, heeft het Sbbe de Griekse regering opgeroepen om er gedurende de overgangsperiode van drie jaar voor te zorgen dat de namen van Griekse producten die de term 'MacedoniŽ' in zich hebben ongewijzigd blijven. 

In het geval van producten met een Beschermde Oorsprongsbenaming (BOB) of een Beschermde Geografische Aanduiding (BGA) is er geen sprake van onduidelijkheid omdat deze toegekend zijn door de Europese Unie. 

Dezelfde bronnen beweren dat er in het noorden van Griekenland producten voor de internationale markt geproduceerd worden met 'MacedoniŽ' in de merknaam. "We zijn van mening dat de regering de garantie moet geven dat de merken van deze producten niet illegaal gebruikt worden door bedrijven in ons buurland."


Publicatiedatum: 21-6-2018

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: