Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Oproep tot bescherming Griekse merken met 'Macedonië'

De Association of Industries of Northern Greece (Sbbe) heeft opnieuw haar standpunt verdedigd om Griekse handelsmerken te beschermen na het akkoord over de naamswijziging van Macedonië en benadrukte hierbij dat de term 'Macedonië' uitsluitend aan Griekenland toebehoort. 

Bedrijven in het buurland zijn echter van mening dat zij het recht hebben de nieuwe naam 'Noord-Macedonië' te gebruiken in hun merknamen. 
 
Om mogelijke problemen als gevolg van de onduidelijkheid over de naam 'Macedonië' te voorkomen, heeft het Sbbe de Griekse regering opgeroepen om er gedurende de overgangsperiode van drie jaar voor te zorgen dat de namen van Griekse producten die de term 'Macedonië' in zich hebben ongewijzigd blijven. 

In het geval van producten met een Beschermde Oorsprongsbenaming (BOB) of een Beschermde Geografische Aanduiding (BGA) is er geen sprake van onduidelijkheid omdat deze toegekend zijn door de Europese Unie. 

Dezelfde bronnen beweren dat er in het noorden van Griekenland producten voor de internationale markt geproduceerd worden met 'Macedonië' in de merknaam. "We zijn van mening dat de regering de garantie moet geven dat de merken van deze producten niet illegaal gebruikt worden door bedrijven in ons buurland."


Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018