Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Regering pakt tekort aan pootaardappelen aan

Rwandese aardappeltelers opgelucht

Telers van witvlezige aardappelen in het noorden van Rwanda kunnen opgelucht ademhalen nu de regering besloten heeft moderne opslagfaciliteiten voor pootaardappelen te bouwen om het huidige tekort aan te pakken. Het ministerie van Landbouw en haar partners hebben beloofd moderne faciliteiten te ontwikkelen om de aanvoer van pootgoed te garanderen. 

Telers vertellen dat ze pootaardappelen moesten importeren vanwege het tekort aan goed pootgoed op de lokale markt. "We houden de kleinste exemplaren die we oogsten achter maar deze zijn van mindere kwaliteit en leveren lage opbrengsten op. De kwaliteit loopt nog verder terug omdat we de aardappelen niet onder optimale omstandigheden kunnen bewaren, waardoor ze bederven," legt teler Alphonse Nizeyimana uit, die zelf ieder seizoen zo'n 500 kilo pootaardappelen plant. 

"Het alternatief is de import van pootgoed maar ook hier is de kwaliteit vaak laag. Zodra er meer bewaarfaciliteiten komen die goede producten tegen betaalbare prijzen kunnen leveren, dan zal onze productiviteit mogelijk verdubbelen," voegt Alphonse er aan toe. 

Volgens allafrica.com heeft Rwanda jaarlijks minimaal 120.000 ton pootaardappelen nodig maar kan in slechts 25% van deze behoefte worden voorzien.


Publicatiedatum: 25-6-2018

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: