Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Eigenaar beweert dat werknemers aan het wwoofen waren

Nieuw-Zeelandse biologische teler krijgt boete van 38.000 euro

Robinwood Farms, een biologisch teeltbedrijf vlak bij Christchurch, heeft een boete gekregen van meer dan 38.000 euro voor het uitbuiten van werknemers van wie beweerd werd dat ze vrijwilligerswerk deden. Eigenaar en directeur Julia Osselton werd betrapt op het schenden van de rechten van de werknemers in een poging om haar verplichtingen te ontlopen. 

The Employment Relations Authority (ERA) kwam erachter dat Osselton opereerde onder de vlag van WWOOFing. WWoofing staat voor World Wide Opportunities on Organic Farms; het wereldwijd verrichten van vrijwilligerswerk op biologische bedrijven. 

De arbeidsinspectie zegt dat andere bedrijven die gebruik maken van vrijwilligers zich goed moeten oriënteren, omdat werknemers recht hebben op betaling voor het werk dat ze verrichten. 

De ERA legde een boete op van 38.000 euro aan Robinwood Farms. Het bedrag zal verdeeld worden tussen de Staat en de twee werknemers die zullen getuigen voor de arbeidsinspectie. Hiermee wil men een voorbeeld stellen voor de gevolgen van dergelijk 'ontoelaatbaar gedrag'. Het was al de tweede keer dat opgetreden werd tegen een van Osseltons bedrijven voor het gebruiken maken van vrijwilligers. 

Volgens scoop.co.nz wordt gewaarschuwd voor het gebruik maken van vrijwilligers. "Bij de arbeidsinspectie gaan we ervan uit dat elke werknemer waar deze ook werkt recht heeft op tenminste het minimum loon voor elk uur dat gewerkt is."


Publicatiedatum: 21-6-2018

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: