Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

West-Kaapse overheid waarschuwt voor aanhoudende droogte

Zuid-Afrikaanse telers dankbaar voor zware regenval

De waterniveau's in de stuwmeren bij Kaapstad zijn dinsdag gestegen tot 39,1% dankzij de recente regen, maar de raad heeft gewaarschuwd dat de door droogte getroffen stad nog lang niet uit de problemen is.

En terwijl sommige tarwetelers in het gebied van de West-Kaap zich verheugen op het planten van gewassen op vochtige grond voor het eerst in drie jaar, hebben anderen in delen van de Overberg, de zuidelijke Kaap, Karoo en ten noorden van Vredendal aan de westkust nog steeds te lijden van de droogte.

Toch is de stijging van waterniveaus deze week de grootste stijging in een week dit jaar. Precies een jaar geleden waren de dammen van Kaapstad 23% vol, in 2016 waren ze 32,6% vol, in 2015 waren ze 51,2% en in 2014 92,5%.

Het gemiddelde niveau voor dammen in de hele West-Kaap is 31,5%, waar dat vorig jaar 21,2% was.

De burgemeester van Kaapstad, Patricia de Lille, sprak dinsdag op de conferentie over adaptatie van de klimaatverandering. Tijdens de conferentie vertelde zij de afgevaardigden dat het "nieuwe normaal" in Kaapstad het verkeren in permanente droogte zal zijn. "Er is een heel klein beetje regen gevallen. Het zal ons minstens drie jaar kosten om de droogte in de stad het hoofd te bieden."

De Lille zei dat de droogte veel erger zou zijn geweest zonder het waterconserveringsprogramma van de gemeente van de afgelopen vijftien jaar. In dat kader werden talloze loodgieters opgeleid om lekkages te verhelpen. Ze prees de bewoners ook voor het feit dat ze het dagelijkse waterverbruik van 1,1 miljard liter per dag naar iets meer dan 500 miljoen liter hebben verlaagd.

Door de waterdruk te verminderen, bespaarde de stad ook gemiddeld 70 miljoen liter per dag.

Volgens allafrica.com heeft het ministerie van Water en Sanitatie gezegd dat waterbeperkingen tot het voorjaar van kracht blijven, omdat er geen zekerheid bestond of er veel, gemiddeld of weinig regenval zou zijn gedurende de rest van de winter. Alle regeringsniveaus zullen begin oktober bijeenkomen om een ​​beslissing te nemen over de waterbeperkingen, die zullen worden bepaald op basis van de damniveaus op dat moment.

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018