Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Egyptische exporteurs slachtoffer van fraude

De Egyptische overheid heeft vorig jaar een nieuw programma ingezet om de export te verbeteren. Het programma draait erom dat allen kwaliteitsproducten naar buitenlandse markten worden gestuurd. Ondanks dat is er volgens de Egyptische handelaar Moataz Darwish nog steeds sprake van dat internationale importeurs misbruik maken van de reputatie van AGF uit Egypte. Egyptische groente en fruit zou van slechtere kwaliteit zijn, wat door de importeurs voor eigen gewin als argument wordt ingezet om lagere prijzen te verkrijgen.

"We hebben hier in Egypte zeker wel kwaliteitsproducten. Kijk bijvoorbeeld maar eens naar Egyptisch citrus. Egyptische sinaasappelen hebben een zeer goede positie in een zeer moeilijke markt. Hoewel het nieuwe programma van de overheid een geweldige stap vooruit is, moeten we er ook voor zorgen dat Egyptische exporteurs worden beschermd," aldus Darwish.

"Ik had onlangs te maken met een Nederlandse handelaar, die om een container aan druiven vroeg. Toen de container was geladen begon hij over kwaliteitsproblemen om onder de betaling uit te komen, terwijl hij het kwaliteitsrapport nog niet eens ontvangen had en het fruit überhaupt nog niet in Nederland was aangekomen. Bij dit soort situaties staan handelaren zoals wij machteloos en draaien wij op voor de kosten. Ik zou een rechtszaak tegen dit soort importeurs aan kunnen spannen, maar als ik eenmaal dat proces heb doorlopen heb ik meer kosten gemaakt dan met alleen maar het verlies van die ene container. We hebben kantoren in Nederland en in de EU nodig om telers te beschermen tegen fraude."

Volgens Darwish zijn dit seizoen bij wijze van test een aantal ladingen met cactusvijgen naar de Britse en Europese markten gestuurd. Hij ziet de cactusvijg als een nieuw exportproduct met veel potentieel. Het seizoen voor granaatappelen zal dit jaar in juli of augustus eerder van start gaan wegens het vroege warme weer.

"Ik moedig telers aan om contact met me op te nemen als ze meer informatie willen over de situatie die ik net achter de rug heb. Op deze manier kan ik ze waarschuwen voor frauduleuze handelaren die van de huidige situatie misbruik willen maken. Gelukkig heb ik ook een groot netwerk in Nederland aan eerlijke zakenmensen, die aangeboden hebben om te helpen."

Voor meer informatie:
Moataz Darwish
Mob/Whatsapp: +201 28 207 33 82

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018