Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Stakingen/acties in Europa

Nederland
Vanaf maandag 25 juni landelijke staking streekvervoer 
Werknemers in het streekvervoer leggen maandag 25 juni in het hele land het werk neer. De buschauffeurs en het regionaal treinpersoneel beginnen een staking voor onbepaalde tijd, kondigt vakbond FNV aan. Reden is een al langer lopend conflict met de werkgevers in het streekvervoer over werkdruk en lonen. Meer info over deze staking

België
In Belgie dreigt een staking bij de spoorwegen. De Franstalige socialistische vakbond CGSP wil vanaf donderdag 28 juni 22:00 uur twee dagen staken. Ook andere vakbonden dreigen met acties meldt de Gazet van Antwerpen. Zo bestaat de kans dat er vanaf vrijdag 22 juni ook gestaakt gaat worden.

Frankrijk
Komende tijd stakingen bij spoorwegen
Werknemers van het Franse spoorbedrijf SNCF staken sinds 3 april drie maanden lang gedurende twee dagen per week. In die drie maanden zijn dat 36 stakingsdagen.
De eerstvolgende stakingsdagen zijn in juni: 27 en 28 juni. Steeds twee dagen achter elkaar met tussenpozen van vijf dagen en dit dus over een periode van drie maanden. Ook het personeel van RATP (OV in Parijs) staakt mogelijk vrijdag. Dan kunnen metro's en bussen uitvallen.
Het personeel protesteert tegen plannen van de regering om het bedrijf ingrijpend te hervormen. Ook de Thalys tussen Nederland en Parijs en de Eurostartreinen tussen Frankrijk en Belgie/Engeland worden door de staking getroffen. Informeer voor vertrek naar de laatste stand van zaken.

Stakingen Air France
Franse luchtvaartvakbonden hebben nieuwe stakingen aangekondigd bij Air France. De stakingen zullen op 23 juni beginnen en vier dagen duren.

Bron: ANWB Verkeersinformatie

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018