Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Frankrijk: Carrefour werkt samen met Google en Tencent

Frankrijk: Carrefour werkt samen met Google en Tencent
Tijdens de jaarlijkse vergadering voor aandeelhouders heeft Carrefour-CEO Alexandre Bompard toelichting gegeven over de nieuwe samenwerkingsverbanden met de IT-bedrijven Google en Tencent. Volgens Bompard beginnen deze samenwerkingsverbanden nu hun vruchten af te werpen. Online uitbreiding was volgens Bompard absoluut noodzakelijk in verband met de toenemende concurrentie in zowel Frankrijk als de rest van Europa. De overeenkomsten met Google en Tencent zijn onderdeel van de plannen van Carrefour om met 2022 €2,8 miljard in e-commerce te investeren. "Zes maanden geleden zaten we nog in een isolement. Alle samenwerking op het gebied van retail gebeurde zonder ons," aldus Bompard.
Bron: retailanalysis.igd.com

Turkse retailomzet nam toe in april
De omzetgroei van de Turkse retailsector nam in april iets toe, terwijl deze de twee maanden daarvoor juist iets afzwakte. Dit blijkt uuit cijfers van het Turks Statistisch Instituut. Het volume aan retailomzet steeg in april jaar op jaar met 8,0%. Dat is iets meer dan in maart, waarin sprake was van 7,7% groei. De omzet van voedingsmiddelen, drank en tabak steeg in april met 9,0%. De omzet van non-food-producten met uitsluiting van brandstof voor auto's nam in dezelfde periode met 7,1% toe. Op maandbasis steeg de omzet met 0,5%, terwijl deze in maart met 0,8% toenam.
Bron: markets.businessinsider.com

Brazilië: GPA begint nieuw buurtwinkelformat
De Braziliaanse retailer GPA is begonnen met een nieuw buurtwinkelmerk. Het nieuwe format "Compre Bem" is gericht op consumenten die gemakkelijkere winkelopties zoeken. De eerste Compre Bem-winkels worden geopend in de tweede helft van 2018 in São Paolo, door middel van de renovatie van ongeveer 20 Extra Supermercado-vestigingen. De winkels bevinden zich voornamelijk in arbeiderswijken in voorsteden. GPA ziet mogelijkheden om minstens de helft van zijn 187 Extra Supermercado-winkels te heropenen als Compre Bem-locaties.
Bron: esmmagazine.com

Portugal: Sonae Group lanceert online platform
De Portugese retailgroep Sonae, dat onder andere ketens als Continente in handen heeft, gaat een online platform opzetten. Bij dit online platform wordt samengewerkt met het nationale postbedrijf van Portugal, CTT. De joint venture komt neer op een online marktplaats, waarbij in de eerste fase sprake is van een investering van €10 miljoen tot €15 miljoen. De investering wordt op gelijke voet gedragen door zowel CTT als Sonae.
Bron: esmmagazine.com

VK: Bestway Wholesale neemt depots van Blakemore over
De Britse groothandelaar Bestway Wholesale gaat twee depots van Blakemore Wholesale overnemen. Voor een vooralsnog onbekend bedrag zal Bestway de locaties in Cardiff van 14.000 vierkante meter en in Walsall van 7.000 vierkante meter in beheer krijgen. De overeenkomst is echter nog niet volledig rond. Beide vestigingen blijven in bedrijf en onder management van Blakemore Wholesale, totdat de overname ergens in de komenden weken officieel wordt afgerond. Alle 123 werknemers van de Blakemore-locaties zullen na de overname in dienst blijven bij Bestway. Eerder kocht het bedrijf Parfett's Cash and Carry al een depot van Blakemore in Middlesbrough.
Bron: asiantrader.biz

VK: DHL Supply Chain sluit logistiek contract met Morrisons
DHL Supply Chain heeft een nieuw contract gesloten met de supermarktketen Morrisons. In de komende zes jaar zal DHL de logistiek met betrekking tot groothandel verzorgen. DHL werkt al ruim 20 jaar samen met Morrisons. Het nieuwe contract breidt de samenwerking uit met IT-diensten op het gebied van groothandel en bezorgingen bij winkels. De eerste winkels die door de samenwerking worden ondersteund betreft het winkelnetwerk van 1.650 locaties van McColl's Retail Group, dat onder het groothandelsmerk Safeway exclusief met Morrisons werkt. Morrisons is de vierde grootste supermarktketen van het Verenigd Koninkrijk en de tweede grootste leverancier van versproducten. Door uit te breiden naar de groothandelssector maakt het bedrijf gebruik van zijn bestaande middelen om meer grip te krijgen in de buurtwinkelsector, die nu steeds meer in opkomst is. Voor de hernieuwde samenwerking is een gecombineerde opslagruimte nodig van 18.580 vierkante meter een wagenpark van 200 vrachtwagens. Er zal gebruik worden gemaakt van distributiecentra in Bury, Lutterworth, Livingston, Bridgewater en Allington. Door het contract worden 550 nieuwe banen gegenereerd. 
Bron: supplychaindigital.com

Groothandel geeft meer maandomzet in Roemenië

De Roemeense groothandelssector had in april een omzettoename van jaar op jaar 12%. Dit blijkt uit informatie van het Roemeense instituut voor de statistieken. In maart stond de omzetgroei van deze sector op 2,3% en in februari op 5,8%. De groothandel van landbouwproducten en vee steeg in april met bijna 30%. Terwijl andere gespecialiseerde groothandel met 24,2% toenam. De omzet van aan groothandel gerelateerde diensten steeg met 17,4%. De groothandel van voedingsmiddelen, drank en tabak steeg slechts met 2,8%, terwijl die van non-food-producten toenam met 7,3%.
Bron: romania-insider.com

VS: Boxed verbetert distributiecentrum in Dallas
De online groothandelaar Boxed, dat zich profileert als een soort Costco voor millenials, gaat zijn distributiecentrum in Dallas verbeteren met innovaties op het gebied van automatisering. De faciliteit gaat gebruik maken van zelfsturende wagens als alternatief voor grootschalige lopende band-systemen. De zelfsturende wagens zijn licht van gewicht, kunnen worden verplaatst en hebben minder investering nodig dan systemen op basis van lopende banden. Het nieuwe systeem is ontwikkeld door Boxed zelf. De robots zijn in staat om eigenhandig binnen het distributiecentrum bestellingen samen te stellen, waarmee ze effectief het werk overnemen van orderpickers. Het systeem kan met gemak worden verbeterd en op andere locaties worden geïmplementeerd. Zodoende heeft het bedrijf een mogelijkheid om in snel tempo het systeem te installeren op nieuwe locaties, waar toevalligerwijs de vraag vanuit de consument toeneemt. 
Bron: progressivegrocer.com

VS: Walmart plant kleiner format voor Sam's Club
Walmart gaat met zijn merk Sam's Club een kleiner format testen. De eerste winkel met dit format wordt in Dallas opgezet. De winkel krijgt een oppervlak van ongeveer 2.950 vierkante meter, terwijl een reguliere Sam's Club-vestiging een oppervlak heeft van gemiddeld 12.400 vierkante meter. Met het neuwe format wil Walmart het Sam's Club-concept verder verbeteren voor zijn leden. Het aanbieden van een gemakkelijkere winkelervaring speelt hierbij een sleutelrol. Ook wordt er meer gebruik gemaakt van digitale innovaties, zoals digitale labels, betaling door middel van een Scan & Go-systeem en een makkelijkere manier voor klanten om zich online als lid te registreren.
Bron: retailanalysis.igd.com

VS: Sprouts ziet online bezorging als groeimogelijkheid
Sprouts Farmers Markets bevindt zich volgens CEO Amin Maredia in een positie om meer klanten te bereiken door middel van online thuisbezorging. Maredia gaf in een discussie op de Deutsche Bank dbAccess Global Consumer Conference in Parijs aan dat de online activiteiten goed verlopen dankzij samenwerking met Instacart. Sprouts begon in januari van dit jaar een samenwerkingsverband met het e-commercebedrijf. "Ik ben met name onder de indruk van hoe snel de activiteiten met Instacart in schaal zijn gegroeid. Ik denk dat veel van het succes te maken heeft met het merk, het vertrouwen, de kwaliteit van het product en de service aan huis die Sprouts met zich mee brengt," aldus Maredia in een vraaggesprek op de conferentie. "Zo'n beetje elke grote en middelgrote retailer in de Amerikaanse markt heeft tegenwoordig op de een of ander manier online thuisbezorging of een afhaaldienst. Maar wat volgens ons ervoor zal zorgen dat onze onderneming wordt gestimuleerd is dat wij perfecte versheid aan kunnen bieden." Volgens financieel directeur Brad Lukow wordt 70% van de omzet van Sprouts gegenereerd door consumenten die zich op maximaal zeven minuten reistijd van de winkel bevinden. Sprouts heeft op dit moment een netwerk van 300 vestigingen in 16 Amerikaanse staten. 60% van de omzet is afkomstig van versproducten.
Bron: supermarketnews.com

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018