Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Louis Boogaard, Hoeve Rapenburg

“Lokale producten zijn echt een trend”

Tholen – "De markt voor lokale producten groeit hard", vertelt Louis Boogaard. "Lokale producten zijn echt een trend aan het worden en hier proberen wij zo goed mogelijk op in te spelen." Op Hoeve Rapenburg worden de eigen geteelde aardappelen verwerkt tot friet, aardappelschijfjes of een ander aardappelproduct. Daarna worden de verse producten door het bedrijf zelf naar de klant gebracht. "Sinds anderhalf jaar bieden we ook gewassen aardappels met schil aan. We merken dat de markt van pure producten die smaak en beleving bieden aan het groeien is."


Louis Boogaard op de Horeacabeurs in Goes

Het familiebedrijf Hoeve Rapenburg teelt al generaties lang aardappelen en verwerkt ze sinds 2005. Naast de teelt en verwerking van de aardappelen heeft het bedrijf ook kalveren en schapen. Sinds mei 2018 bieden ze naast de aardappelproducten ook kalfs- en lamsvlees aan. "We hebben de keuze voor kalfsvlees gemaakt omdat we willen inspelen op de vraag van de klant", vertelt Louis. Op dit moment levert het bedrijf alleen nog maar in Zeeland, omdat hier nog genoeg marktpotentie ligt, volgens de familie." 

Naast de focus op streekproducten is vindt het bedrijf het belangrijk om de bedrijfsvoering circulair te houden. De mest van de kalveren wordt gebruikt voor de bemesting van het land. De aardappelschillen worden weer als voedsel voor het vee gebruikt en zo is de kringloop rond. "Milieu en gezondheid is voor ons ook erg belangrijk. Dit doen we met ons circulair systeem, maar ook door de producten zo puur mogelijk te houden en niets toe te voegen", aldus Boogaard."Hoewel we nu alleen in Zeeland actief zijn ligt er buiten Zeeland nog een hoop potentie voor ons. We zien dat er ook buiten Zeeland vraag komt naar Zeeuwse streekproducten en daar zijn we erg trots op. Wat we naast de aardappelproducten en vlees nog gaan doen weten we nog niet. Als het maar vers, ambachtelijk en natuurlijk is", besluit Louis. 

Voor meer informatie:
Familie Boogaard 
Hoeve Rapenburg
Rapenburgweg 18
4365 ND Meliskerke
+31(0)118 561 313


Publicatiedatum :
Auteur:
©


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018