Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Inkoop- en innovatiepilots gezocht - kunststof verpakkingsafval als grondstof

Wie heeft de beste ideeën om de toepassing van gerecycled kunststof te vergroten? Het programma Kunststof Verpakkingsafval als Grondstof daagt marktpartijen uit om met innovatieve voorstellen te komen en deze in een pilot verder vorm te geven. De beste ideeën ontvangen inhoudelijke begeleiding én een financiële bijdrage tot 75.000 euro (inclusief BTW) om hun idee uit te voeren en waar mogelijk op te schalen.

Het programma wordt uitgevoerd door het samenwerkingsverband van Rijkswaterstaat (RWS) en Kennisinstituut Duurzaam Verpakken (KIDV). 

Waarom dit programma?
Kunststof is een veelzijdig product, maar heeft ook grote nadelen. Het programma Kunststof Verpakkingsafval als Grondstof stimuleert het gebruik van gerecycled kunststof verpakkingsafval van huishoudens. Door vraag en aanbod van gerecyclede kunststoffen beter op elkaar aan te sluiten, wordt het gebruik van primaire grondstoffen teruggedrongen. Zo komen we dichter bij een circulaire economie.
Realiseer uw eigen pilot
Maakt u kunststoffen of producten of verpakkingen van kunststof en wilt u de alternatieven voor primaire grondstoffen verkennen? Of bent u gemotiveerd om als inkopende of leverende organisatie meer circulariteit in de kunststofketen aan te jagen?

Heeft u het idee voor een techniek om gerecycled kunststof in producten of verpakkingen te verwerken? Of een productontwerp of innovatieve manier van samenwerken die nieuwe toepassingen van gerecycled kunststof mogelijk maakt?

Ga dan nu met KIDV en RWS de uitdaging aan en meld uw pilotvoorstel aan.

Meld u aan
Organisaties kunnen vanaf 18 juni tot 10 oktober 2018 hun pilotvoorstel indienen via www.kunststofhergebruiken.nl. Op deze website vindt u ook de spelregels en voorwaarden. 

Kunststof hergebruiken realiseert uw idee!

Voor meer informatie:
Kunststof hergebruiken
Klik hier voor de pdf factsheet realiseer uw eigen inkooppilot
Klik hier voor de pdf factsheet realiseer uw eigen innovatiepilot

Rijkswaterstaat
Gijs Langeveld 
+31641 82 26 45

Kennisinstituut Duurzaam Verpakken
Pascal Zoetbrood 
+31619 46 61 07


Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018