Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Van goede prijzen in mei blijft weinig over

Komkommerprijzen dalen drastisch

Tholen – De meimaand was een goede komkommermaand met hoge prijzen dankzij goed weer en een beperkte aanvoer als gevolg van teeltwissels. Luuk Lievaart, Quality Produce International: "In mei waren de komkommers niet aan te slepen en waren de prijzen erg hoog door een beperkt aanbod." Inmiddels is er van die hoge prijzen weinig over. Luuk: "Op dit moment zie je prijzen van 10 tot 20 cent voor alle sorteringen. Zowel 30'ers als 50'er en 60'ers gaan op dit moment voor lage prijzen weg. De markt is helemaal in elkaar geklapt."



Luuk: "Eigenlijk is er al maandenlang niet zo veel gek veel beschikbaar voor de daghandel, want het merendeel van de komkommers zit in programma's. De laatste week is er opeens wel veel meer aanbod op de vrije markt beschikbaar. Tegenover het flink toegenomen aanbod, staat een afgenomen vraag als gevolg van minder weer."

Niet alleen in Nederland lijkt er meer aanbod te zijn. Luuk: "Ook uit het buitenland horen wij dat er veel meer beschikbaar is. Veel Europese landen hebben om aan de binnenlandse vraag te voldoen inmiddels genoeg aan hun eigen productie."

Voor meer informatie:
QPI
www.qpi.nl
info@qpi.nl