Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Spaanse bio markt groeit 12,5%

Spanje staat momenteel in de top 10 van de wereldwijde biologische markt met 1.686 miljoen euro omzet in 2016, wat 12,5% meer is dan in het voorgaande jaar.

Een significante toename van het aantal consumenten en de nationale consumptie per hoofd van de bevolking zijn de twee belangrijkste factoren achter dit succes voor de binnenlandse biomarkt, volgens een studie uitgevoerd door het adviesbureau EcoLogical.

Volgens deze studie bedraagt ​​het marktaandeel van het biologische segment in Spanje 1,6% van de totale voedselmarkt. De uitgaven per hoofd in Spanje bedragen 36,30 euro - 12,5% meer dan in 2015.

Het biologische areaal in Spanje is meer dan twee miljoen hectare, waardoor het de grootste in de Europese Unie en de vijfde grootste ter wereld is.

Een van de belangrijkste obstakels voor de ontwikkeling van de binnenlandse markt is het gebrek aan beschikbaarheid en toegankelijkheid. Dit wordt hoofdzakelijk op twee manieren overwonnen: in de eerste plaats door de groei en ontwikkeling van gespecialiseerde winkels, en in de tweede plaats door de uitbreiding van het bio-assortiment bij grote consumentenbedrijven. Andere marketingkanalen zoals de horeca, directe verkoop en internet zijn ook een aanzienlijk gegroeid.

De lancering van nieuwe biologische productlijnen door grote multinationals op het gebied van agro-food betekent het hoogtepunt van het proces dat niet lang geleden door de nationale agro-foodsector werd ingezet. Sectorale groei en bovenal groeivooruitzichten blijven de sector aanmoedigen om in te zetten op nieuwe niches die momenteel niet op nationaal niveau worden uitgediept.

Millennials zijn de belangrijkste nationale bio-consumenten geworden. Hun grotere bewustzijn ten aanzien van gezonder winkelgedrag en consumptie, en hun afzienbare hogere beschikbare inkomen zal de nationale consumptiegegevens positief beïnvloeden.

Bron: financialfood.es

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018