Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Mexico: Groei limesproductie geen probleem

"Het seizoen verloopt dit jaar prima. In de loop der jaren is de vraag naar limes op de markt toegenomen. Op de Europese markt worden limes niet meer alleen voor drankjes gebruikt en dat is een zeer gunstige ontwikkeling. Tegenwoordig hebben restaurants gerechten met Perzische limes op hun menukaarten staan, vooral die uit Mexico," legt Hiram Herver uit, Europees directeur van Inverafrut. 

Limes zijn het belangrijkste product van Inverafrut. Hiram legt uit dat het bedrijf de wensen en specifieke eisen van haar klanten wil leren kennen. "Afhankelijk van de ontvanger en diens eisen, bieden wij diverse merkspecialiteiten op basis van bijvoorbeeld het sapgehalte en de kleur van de limes of de vraag naar onbehandeld, fair trade of biologisch fruit. Ieder merk is voor een specifieke klant of markt bestemd. We bedienen vele markten maar Europa is onze belangrijkste exportbestemming. Ook de Verenigde Staten en Canada zijn belangrijk maar we hebben ons vanaf het begin meer op Europa gericht."

Inverafrut Worldwide is begonnen om nauwere banden te creëren met haar wereldwijde klantenkring. "Vijf jaar geleden hebben we kantoren geopend op onze belangrijkste afzetmarkten. We zijn begonnen met de Verenigde Staten, gevolgd door Nederland, het Verenigd Koninkrijk en Korea. Het is onze missie om onze klanten een persoonlijke en betere dienstverlening te bieden. Daarnaast zouden we graag nieuwe markten voor ons Mexicaans fruit ontwikkelen."


Vorige week vrijdag, 15 juni, vierde Inverafrut haar veertienjarig bestaan.

"In 2017 hebben we de Chinese en Koreaanse markt ontwikkeld. We hebben ook geïnvesteerd in een nieuw pakstation van 5.000 vierkante meter en een laadplaats waar zes containers tegelijk geladen kunnen worden. Dankzij deze nieuwe faciliteiten zijn we klaar om aan alle programma's voor 2018 te voldoen. Dit houdt het wekelijks verladen van 40 containers naar Europa en 40 naar de Verenigde Staten in. We maken gebruik van ultraviolet-technieken om ons fruit te sorteren zodat we er zeker van zijn dat we alleen producten van hoge kwaliteit exporteren."Hij concludeert: "Dit jaar hopen we nieuwe markten te openen in Oost-Europa, Rusland en elders. Ons grootste teeltgebieden bevinden zich in de regio's Veracruz en Martinez de la Torre. Er is inderdaad sprake van een productietoename van limes in Mexico maar verwachten niet dat dit tot problemen zal leiden. Er is over het algemeen volop vraag naar Mexicaanse limes. Naast het diversifiëren van onze exportmarkten voegen we ook ieder jaar meer producten aan ons assortiment toe."


Voor meer informatie:
Inverafrut
Mexico

Gabriela Garrida (sales)
+316 18 337836
E: gabriela@inverafrut.com

Alejandro Guerrero (sales)
+316 18 337654

Hiram Herver (Europe Director)
+316 41 268015
E: Hiram@inverafrut.com

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018