Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Groei Chileens citrusexport verwacht

Het Chileense citrusseizoen is in mei van start gegaan met clementines en citroenen. Het seizoen van beide producten duurt nog tot november. Chileense Navels zijn van juni tot oktober beschikbaar. "Naar verwachting zal het totale exportvolume dit jaar met 15% groeien. Chili had dit jaar veel regen en dat betekent dat er meer water beschikbaar is voor irrigatie. We denken dat dit bij zal dragen aan grotere volumes fruit, met name mandarijnen," legt Monserrat Valenzuela uit, uitvoerend manager van het Chilean Citrus Committee. 
Mandarijnen zullen het meest geëxporteerd worden en het Chilean Citrus Committee raamt de export op zo'n 100.000 ton. "Gevolgd door 78.000 ton citroenen, 84.000 ton Navelsinaasappelen en tot slot 51.000 ton clementines. Het merendeel van onze export is bestemd voor de Verenigde Staten en slechts 6% wordt naar Europa geëxporteerd. We zijn daarom op zoek naar nieuwe markten voor ons fruit en dit is mede de reden van onze aanwezigheid op de London Produce Show."
 


"In de Verenigde Staten merken we een trend op," vertelt Monserrat tot besluit. "We zien dat pitloze rassen zeer populair zijn op onze grootste exportmarkt, evenals easypeelers. Om deze reden willen we onze productie nog meer afstemmen op deze trend." 

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018