Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Groei Chileens citrusexport verwacht

Het Chileense citrusseizoen is in mei van start gegaan met clementines en citroenen. Het seizoen van beide producten duurt nog tot november. Chileense Navels zijn van juni tot oktober beschikbaar. "Naar verwachting zal het totale exportvolume dit jaar met 15% groeien. Chili had dit jaar veel regen en dat betekent dat er meer water beschikbaar is voor irrigatie. We denken dat dit bij zal dragen aan grotere volumes fruit, met name mandarijnen," legt Monserrat Valenzuela uit, uitvoerend manager van het Chilean Citrus Committee. 
Mandarijnen zullen het meest geëxporteerd worden en het Chilean Citrus Committee raamt de export op zo'n 100.000 ton. "Gevolgd door 78.000 ton citroenen, 84.000 ton Navelsinaasappelen en tot slot 51.000 ton clementines. Het merendeel van onze export is bestemd voor de Verenigde Staten en slechts 6% wordt naar Europa geëxporteerd. We zijn daarom op zoek naar nieuwe markten voor ons fruit en dit is mede de reden van onze aanwezigheid op de London Produce Show."
 


"In de Verenigde Staten merken we een trend op," vertelt Monserrat tot besluit. "We zien dat pitloze rassen zeer populair zijn op onze grootste exportmarkt, evenals easypeelers. Om deze reden willen we onze productie nog meer afstemmen op deze trend." 

Publicatiedatum: 20-6-2018

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: