Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Ronald van Vossen, Fruit World Breda:

"Gat in aardbeienaanvoer, maar vraag iets minder"

Tholen - Nadat door het warme weer de aardbeienaanvoer fors naar voren is geschoven en de eerste planting zo ongeveer van de markt is, is er een gaatje ontstaan met de tweede planting. "Dit resulteert in behoorlijk hogere prijzen dan afgelopen week", vertelt commercieel manager Ronald van Vossen van Fruit World Breda.



Anderzijds ligt de vraag ook lager dan vorige week toen er fors acties werden gevoerd in Nederland en Duitsland. "De vraag in Oostenrijk en Zwitserland is iets sterker, maar over het geheel is de vraag iets minder", vertelt Ronald. Ook de markt voor rode bessen is volgens hem veel vroeger van start gegaan, waardoor er gigantische prijsfluctuaties ontstonden met het Chileense product.

"Nog altijd zien we een sterke aanvoer van Spaanse blauwe bessen en frambozen van de laatste teelt. Die kwaliteit is over het algemeen zwak, maar het zijn wel prijzen die rondgaan in de markt", vervolgt Ronald. "In Portugal is de temperatuur fors gestegen naar een niveau tussen de 30 en 38 ÂșC en is de productie vol op gang gekomen. Dit zorgt al met al voor een volle markt en een lage prijszetting."

"Daarnaast hebben we zo aan het begin van de zomer traditiegetrouw te maken met een grote aanvoer van Spaans zomerfruit. Dan kopen mensen makkelijker twee meloenen voor een euro dan een bakje aardbeien voor 3 euro. Wat dat betreft zit het zachtfruit toch in een wat duurder segment, maar goed dat maakt je vindingrijk", besluit Ronald.

Voor meer informatie:
Ronald van Vossen
Fruit World
Tel: 076 52 31 570