Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Special Fruit kijkt wedstrijd in vergaderzaal

WK-gekte in de Belgische AGF-sector

Tholen – Maandag 18 juni was de dag dat België zijn eerste WK wedstrijd speelde tegen Panama. Het wereldkampioenschap is het gesprek van de dag. De wedstrijd werd om 5 uur gespeeld, voor velen onder werktijd. Uit een enquête van het Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen blijkt dat bedrijven die niets speciaals doen voor het WK zich flexibel opstellen. In een meerderheid van de bedrijven mag er eerder worden gestopt met het werk. In 18 procent van de ondernemingen wordt er geen rekening gehouden met het WK. 

In de Belgische groenten- en fruitsector wordt er door verschillende bedrijven wel rekening gehouden met de wedstrijd. Bij BelOrta wordt standaard de Belgische vlag gehesen als 'De Rode Duivels' spelen. "Het is lastig om met zijn allen naar de wedstrijd te kijken", vertelt Sofie Lambrecht van BelOrta. "Iedereen begint bij ons op verschillende tijden, dus iedereen is op een andere tijd klaar."

Bij REO Veiling is er de mogelijkheid om eerder te beginnen met werken, dus ook wat eerder te stoppen. Special Fruit heeft een mooie manier gevonden om samen de wedstrijd te bekijken. "In één van de vergaderzalen hebben we de wedstrijd uitgezonden vergezeld met een Belgische pint en lekkere hapjes. De eerste 45 minuten waren wat stilletjes, maar de tweede helft heeft heel veel goedgemaakt", aldus Sarah Hellemans.
Publicatiedatum :
Auteur:
©


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018