Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Special Fruit kijkt wedstrijd in vergaderzaal

WK-gekte in de Belgische AGF-sector

Tholen – Maandag 18 juni was de dag dat België zijn eerste WK wedstrijd speelde tegen Panama. Het wereldkampioenschap is het gesprek van de dag. De wedstrijd werd om 5 uur gespeeld, voor velen onder werktijd. Uit een enquête van het Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen blijkt dat bedrijven die niets speciaals doen voor het WK zich flexibel opstellen. In een meerderheid van de bedrijven mag er eerder worden gestopt met het werk. In 18 procent van de ondernemingen wordt er geen rekening gehouden met het WK. 

In de Belgische groenten- en fruitsector wordt er door verschillende bedrijven wel rekening gehouden met de wedstrijd. Bij BelOrta wordt standaard de Belgische vlag gehesen als 'De Rode Duivels' spelen. "Het is lastig om met zijn allen naar de wedstrijd te kijken", vertelt Sofie Lambrecht van BelOrta. "Iedereen begint bij ons op verschillende tijden, dus iedereen is op een andere tijd klaar."

Bij REO Veiling is er de mogelijkheid om eerder te beginnen met werken, dus ook wat eerder te stoppen. Special Fruit heeft een mooie manier gevonden om samen de wedstrijd te bekijken. "In één van de vergaderzalen hebben we de wedstrijd uitgezonden vergezeld met een Belgische pint en lekkere hapjes. De eerste 45 minuten waren wat stilletjes, maar de tweede helft heeft heel veel goedgemaakt", aldus Sarah Hellemans.