Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Frank Ocampo, Hagé International:

"Moeizame ananasverkoop op de vrije markt"

Tholen - In de ananasverkoop op de daghandel is het momenteel een kwestie van overleven. "De volumes blijven goed, maar de grote verkopen buiten de reguliere programma's blijven ver achter. Dit resulteert in prijzen tussen de 5 en 6 euro", vertelt Frank Ocampo van Hagé International.

Hoe de markt zich de komende weken verder zal ontwikkelen, is koffiedik kijken, maar de importeur verwacht dat het tot eind juli een kwestie van doorbijten is. "Daarna zijn de overschotten van de natural flowering voorbij en verwacht ik een iets gezondere markt voor de daghandel."

"De stakingen en vertragingen van de laatste weken uit/van Costa Rica hebben wel iets 'geholpen' maar de volumes zijn nog altijd flink. Traditiegetrouw hebben we in deze periode natuurlijk concurrentie van ander goedkoop fruit op de markt, zoals steenfruit en meloenen. Anderzijds blijft de ananas een op zichzelf staand product en wordt er voor een doosje limes van 4 kilo wel een goede prijs neergelegd", besluit Frank. 

Limes uit Mexico lopen nu ook lekker weg zowel gevlogen als per boot. Net zo lekker als de 1-0 overwinning van Mexico op wereldkampioen Duitsland", lacht Frank.

Voor meer informatie:
Frank Ocampo
Hagé International
Spoorwegemplacement 1
2991 VT Barendrecht
T +31 180 648 765


Publicatiedatum :
Auteur:
©


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018