Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Nieuwe verpakking populaire Italiaanse vijgen

In het gebied rond Ruvo di Puglia, in de provincie Bari, zijn de vijgen dit seizoen later dan anders met een oogst eind juni/begin juli. In de gebieden Molfetta en Giovinazzo, ook in Bari, is men een week geleden begonnen met de oogst. "De nabijheid van de zee van deze twee gebieden zorgt voor een natuurlijke vooruitgang van het product en dit jaar begon de oogst zelfs 7 dagen eerder. We verwerken ongeveer 10 ton vijgen per dag, waarvan 65-70% bestemd is voor de buitenlandse markt", zegt een manager van de Cantatore Fruit Company."In vergelijking met vorig jaar is er nu een nieuwe merkverpakking 'mmm... Fichissimo'. Deze is kleiner, 30x40 cm met een gewicht vanaf 3 kg netto (foto hierboven) en beter verkoopbaar. Daarnaast was er ook veel vraag uit het buitenland, met name Frankrijk, Duitsland, Nederland en België. Door de Nederlandse wederuitvoer arriveren de vijgen ook in de Scandinavische landen. Bij langdurig transport moet het product dus een geschikte mate van rijpheid hebben, anders is het waarschijnlijk dat het bij aankomst niet meer goed is en kan niet langer worden verkocht."

De markten in Frankrijk en Duitsland hebben een grote voorkeur voor Italiaanse vijgen omdat ze van een groter kaliber zijn dan de Spaanse of Turkse vijgen en beter van smaak zijn. "De Italiaanse vijg kan de 300 of 400 gram overschrijden terwijl de vijgen uit andere landen een meer langgerekte vorm hebben en kleiner zijn."Volgens de manager gaat de Italiaanse markt wat langzamer in termen van afzet. "Het seizoen van bijvoorbeeld kersen loopt te einde en de vijg is heeft zich nog niet goed op de markt gepositioneerd."

Ook dit jaar worden de vijgen verpakt in steenpapier, dat ondoordringbaar is voor water, zeer ecologisch en biologisch afbreekbaar.Het seizoen van de Cantatore vijg eind augustus eindigen. "In deze maand is er in Italië een sterke vraag naar fruit."

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018