Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Biologische kruiden in pot van het Italiaanse Di Meo Remo

"We hebben net een nieuw bedrijf aangekocht dat zich uitstrekt over 11 hectare, waarvan 4 bestemd zijn voor teelt in de volle grond. Hiermee kunnen de we teelt van aromatische kruiden uitbreiden en richten we ons op een volledige biologische cyclus." Dat zegt Remi Di Meo, eigenaar van het gelijknamige bedrijf.


Remo Di Meo.

Meer dan twintig jaar na de oprichting staat het bedrijf nu voor nieuwe uitdagingen en de noodzaak om te reageren en deels te anticiperen op de trends van de komende decennia. Het bedrijf is in 1994 opgericht als sierteeltbedrijf en onlangs is het dus gestart met de teelt van verse kruiden die worden ingemaakt en gesneden en daarmee wordt een onderscheidende keuze gemaakt. De aromatische kruiden assimileren aan groenten, ze zijn te telen volgens de protocollen voor groenten en fruit en ze zijn compatibel te maken met voedselveiligheids- en traceerbaarheidsnormen.


Boven en onder: de nieuwe teeltgebieden


Het nieuwe hoofdkantoor, dat gevestigd is in het gebied Sabaudia, zal de aankomende lente volledig operationeel zijn. Ondertussen worden alle productiecycli geconverteerd naar biologisch. Di Meo: "Het meest ambitieuze doel is om volledig zelfvoorzienend te zijn. De aromatische kruiden, die we telen, hebben al een traceerbaarheid die gelijk is aan die van verse groenten en fruit. De volgende stap is om te telen met zo min mogelijk impact en daarvoor gebruiken we de meest geavanceerde technologieën die momenteel beschikbaar zijn."


Boven en beneden: de nieuwe teeltgebiedenDe technologieën waar Remo gebruik van maakt, zijn afkomstig uit landen als België en Nederland. "Wat ons interesseert, is om het hele proces te standaardiseren en de hoogste kwaliteit te bieden. De aromatische plantensector heeft enorm potentieel, niet alleen voor voedselconsumptie, maar ook voor de werkgelegenheid in andere industriële sectoren."

Boven: mobiel irrigatiesysteem. Beneden: een transplantatie-, selectie- en verpakkingsbank met een capaciteit van achtduizend potten per uurSinds januari 2018 zijn er reeds 350.000 potten met aromatische kruiden verwerkt.

Contact:
Azienda Agricola Di Meo Remo

Via Quinto Stradone Sandalo del Levante, 17

00048 Nettuno (Roma) - Italië
Tel.: +39 06 9819688
Fax; +39 06 9819455
Email: info@dimeoremo.it
Web: www.dimeoremo.it

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018