Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Kühling Fruchthandel

"Kartonnen en houten verpakkingen in trek"

De concurrentie voor kleine en middenstandshandelsbedrijven is tegenwoordig groot. Met lokale producten, veelzijdige verpakkingsoplossingen en een gemengde clientèle is het voor kleine bedrijven echter nog steeds mogelijk om op de markt te bestaan en zelfs te groeien, verklaart de bedrijfsleiding van 'Kühling Fruchthandel KG', gevestigd in het Duitse Emstek (Niedersachsen). Het familiebedrijf levert sinds bijna twintig jaar lokale bessen en asperges aan de interregionale markt. Aanvullend biedt het bedrijf een omvangrijk assortiment aan verpakkingen en oogsttoebehoren aan voor groenten- en fruittelers.


De hal van Kühling Fruchthandel


Moeder en dochter Kühling

Hoge kwaliteitseisen
Ook in het hart van Niedersachsen is zojuist het hoofdseizoen begonnen. Er worden grote hoeveelheden lokale asperges en aardbeien verhandeld. Aan het begin van het Noord-Duitse aardbeienseizoen was het aardbeienaanbod door de vroege zomerhitte enorm groot. Tegelijkertijd zijn ook de vijf teeltbedrijven waar de firma Kühling nauw mee samenwerkt niet verschoond gebleven van de tropische temperaturen en de aansluitend hevige regenval. "Het seizoen is tot nu toe uitdagend'', vat eigenaar Christa Kühling de situatie samen. Vanwege de aanvankelijke kwaliteitsproblemen op de aardbeienakkers heeft ze sommige telers zelfs aangeraden om erover na te denken om problematische gebieden niet meer te oogsten. "Vanaf een bepaald punt heeft het helaas geen zin meer aangezien de kwaliteitseisen bij een verzadigde markt heel hoog zijn. De reclamatiepercentages bij problematische partijen stijgen in een dergelijke situatie en de prijzen dalen. In zo'n situatie verkopen we liever kleine hoeveelheden van goede kwaliteit tegen goede prijzen, die in overeenstemming zijn met het werk dat de teelt en de oogst met zich meebrengen."


Aardbeienoogst op de akker

Sinds afgelopen week is de aardbeienmarkt echter weer rustiger geworden. Door de lagere temperaturen neemt het aanbod momenteel duidelijk af. "En ook de uitdagingen wat betreft kwaliteit zijn bij 20 graden Celsius gemakkelijker aan te gaan", aldus Christa Kühling. Voor het verdere aardbeienseizoen is het bedrijf Kühling dan ook ronduit positief gestemd.De huidige weerscapriolen leiden tot een levendige discussie wat betreft nieuwe rassen in lokale teelt. Het bedrijf doet momenteel bijzonder goede ervaringen op met het ras Elegance. Dit ras houdt het bij hoge temperaturen iets beter uit dan de rassen Sonata en Elsanta. Momenteel worden er nog meer rassen getest.Aanvullende producten

Naast de fruithandel biedt Kühling Fruchthandel KG ook een groot assortiment van de meest uiteenlopende verpakkingsoplossingen aan. Daardoor wordt een brede clientèle aangesproken. Tot de hardlopers horen onder andere verpakkingen uit karton, evenals houten kistjes en mandjes. "We hebben steeds meer klanten die om biologisch afbreekbare verpakkingen vragen. Sinds vele jaren handelen we in handgemaakte houten verpakkingen uit Oost-Europa, die heel goed worden ontvangen door onze klanten'', aldus Christa Kühling.Verdere ontwikkelingsstappen staan op de planning. Zo denkt men er momenteel bijvoorbeeld over na om ook tijdens de wintermaanden verse producten aan te gaan bieden. Bovendien laat het bedrijf zich regelmatig informeren over toekomstgerichte teeltmethodes en daarmee verbonden verkoopmogelijkheden binnen de categorie bessen. Daarnaast wordt er continu aan nieuwe verpakkingsoplossingen gewerkt.


Christa Kühling links, Helmut Kühling rechtsProductportfolio
De verkoop van verse aardbeien, blauwe bessen en asperges is tegenwoordig de hoofdactiviteit van Kühling Fruchthandel KG. In nauwe samenwerking met lokale telers levert het bedrijf in de maanden april tot en met september lokale, verse producten aan haar klanten. Hoewel het bedrijf zich in de eerste jaren na de oprichting in 1999 met de teelt van champignons bezighield, zijn champignons tegenwoordig bijna helemaal uit het productportfolio verdwenen. In plaats daarvan zijn verpakkingen en oogsttoebehoren een belangrijk onderdeel van het assortiment.

Verdere informatie:
Kühling Fruchthandel KG
GF: Christa Kühling
Nordallee 11
ecopark, 49685 Emstek
Telefoon: +49 4473 922774 -0
Telefax: +49 4473 92774 -29


Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018