Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuwe perenrassen in Italië geïntroduceerd

De Universiteit van Bologna en het Consorzio Italiano Vivaisti (CIV) uit San Giuseppe di Comacchio (Ferrara) kondigen een nieuw initiatief aan voor de volgende nieuwe UNIBO-CIV perenrassen: Lucy Sweet PA1UNIBO*, Early Giulia PA1UNIBO*, Debby Green PA1UNIBO* en Lucy Red PA1UNIBO*.



Het initiatief stelt iedere Europese teler in staat de perenrassen direct te testen op eigen terrein. Het doel is om de groeiomstandigheden waaronder de peren geteeld worden uit te breiden en de focus te verleggen van kleinschalige verspreide proefboomgaarden naar grootschaliger, meer commerciële, proefpercelen.

UNIBO-CIV is al actief op zoek naar geïnteresseerde belanghebbenden in zowel de Italiaanse als Europese perensector. Als onderdeel van de promotionele activiteiten zal de deelname aan dit project onder speciale voorwaarden plaatsvinden en worden de resultaten van het onderzoek van de universiteit gedeeld met de sector. 

Geïnteresseerden kunnen tot en met juni 2018 testbomen bestellen bij UNIBO-CIV zodat goedgekeurde kwekerijen de bestelde bomen kunnen enten. "We hopen zoveel mogelijk belangrijke stakeholders uit de perensector hierbij te betrekken."


Meer informatie over deze perenrassen is te vinden op:http://civ.it/civ/wp-content/uploads/2016/12/NewPearLeaflet.pdf
http://civ.it/civ/wp-content/uploads/2016/12/LuciRed.pdf

Voor meer informatie omtrent dit initiatief kan men zich richten tot kto@unibo.it

Voor meer informatie over het project neem contact op met kto@unibo.it en marco.bertolazzi@civ.it

Publicatiedatum: