Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Detailresult: meer omzet maar minder winst in jubileumjaar

Detailresult Groep heeft zijn winst vorig jaar zien teruglopen van 40,4 naar 26,8 miljoen euro. Het bedrijfsresultaat daalde bovendien met bijna twintig procent naar 77,9 miljoen euro, zo blijkt uit de jaarrekening van het moederbedrijf van Dirk en DekaMarkt.

Het supermarktconcern hield al rekening met het lagere resultaat als gevolg van het 75-jarige jubileum van Dirk. Dat is gevierd met extra promotionele activiteiten en acties, waardoor de verkoopkosten met 5,6 miljoen opliepen. Bovendien liepen de marges terug.

De omzet van Detailresult Groep nam vorig jaar wel toe. Dirk en DekaMarkt waren samen goed voor 2,1 miljard euro, wat een groei van 3,9 procent betekent ten opzichte van een jaar eerder.

Uit de jaarrekening blijkt verder dat er vorig jaar 35,3 miljoen euro is geïnvesteerd in onder meer nieuwe locaties en de ombouw van bestaande vestigingen, iets minder dan een jaar eerder. Dit jaar verwacht het supermarktconcern juist tien miljoen euro meer te investeren. De aandeelhouders van Detailresult, bestaande uit de families Van den Broek en Kat, verdelen net als vorig jaar dertig miljoen euro aan dividend.

Lees meer over de succesfactoren van Detailresult op RetailTrends.

Bron: Retailtrends

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018