Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Mariette Jordens, Gemex

“De Duitse markt vraagt om specialiteiten”

Tholen - "We exporteren het hele sortiment gaande van appelen, peren, zachtfruit, aardbeien, alle slasoorten, tomaten en groenten. Maar ook meer en meer specialiteiten worden door de klanten gevraagd, zoals verschillende soorten cherrytomaten, San Marzano's en Coer-de Boeuf-tomaten", vertelt Mariette Hansen, zaakvoerder van Gemex. "Ook de vergeten groenten als pastinaken, rode biet en rapen komen weer meer aan bod."



Sinds 2016 is Gemex verhuisd naar een nieuwe locatie op de Kaarbaan 3 te Genk. "Ons bedrijf kent een voortdurende groei en daarom was het verhuizen noodzakelijk", vertelt Mariette. De beste kwaliteit voor een scherpe prijs schrijft Gemex hoog in het vaandel en probeert daar het verschil te maken. "De goederen zoals aardbeien en zacht fruit worden dagvers geoogst en 's avonds geleverd. Dat is alleen maar mogelijk omdat we onze eigen koelwagens hebben."



Sinds maart 2017 is het bedrijf QS gecertificeerd en dat is voor vele klanten een pluspunt. "Voor de klanten moeten de producten niet per se bio zijn. We bieden producten aan die gecontroleerd zijn en tenminste het Flandria-label hebben", aldus Mariette. 



Het familiebedrijf is in de loop der jaren goed meegegaan met haar tijd. "We zijn langzaam gegroeid tot het bedrijf wat we nu zijn. Het is elke dag weer hectisch met het aankopen en alles op tijd verwerken, maar toch hebben we het naar onze zin. We zijn een hechte familie en mijn beide zoons vullen elkaar goed aan", zegt de zaakvoerder. 


De bosaardbeien zijn erg populair bij Duitse horeca bedrijven



Aan stoppen denkt Mariette nog niet. "Ik was in 1990 één van de eerste vrouwen in de sector en ik wilde me bewijzen. Ik vind het werk nog steeds leuk om te doen en kan het werk niet zomaar loslaten. Elke dag met mijn zonen werken is als moeder toch het mooiste wat er is", besluit Mariette.








De Papritom is een tomaatje met de vorm van een paprika







Voor meer informatie:
Gemex 
Kaarbaan 3
B-3600 Genk
+32(0)13 55 3326