Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Europa stelt aanpassing dossiers cabotage en detachering uit

De Europese ministers van transport en het Europees parlement hebben besloten de aanpassing van de cabotage- en detacheringsregels voor transport aan te houden. Er bleek te veel verschillen te bestaan tussen de transportministers onderling en tussen minister en de transportcommissie van het parlement. Dit betekent dat besluitvorming over nieuwe regels wordt uitgesteld.

Nieuwe plannen
Hoe lang het uitstel zal duren, hangt onder meer af van het Oostenrijkse voorzitterschap per 1 juli. Het uitstel kan ook nog leiden tot afstel en het maken van nieuwe plannen. Dit betekent voor de komende jaren een gemiste kans voor het flexibiliseren van de binnenlandse transportmarkt. Uitstel draagt in ieder geval niet bij aan oplossing van de capaciteitsproblemen waarmee het Nederlands bedrijfsleven in zijn logistiek te maken heeft.

Tegenstellingen
De ministers kwamen op beide dossiers niet tot overeenstemming. De ideeën tussen West-, Zuid- en Oost- Europa liggen te ver uiteen. Minister van Nieuwenhuizen maakt deel uit van het West-Europese kamp en vindt het nog te vroeg om de cabotageregels te verruimen. Zij is wel voorstander van de detacheringsrichtlijn voor transport.

Minder tolkastjes
Er is ook goed nieuws uit Brussel. Er is een besluit genomen over de interoperabiliteit van tolkastjes in Europa. Dit betekent dat Europa met regels komt om de kastjes die in de verschillende landen worden gebruikt, met buitenlandse tolsystemen te laten communiceren. Daardoor kan de hoeveelheid kastjes per voertuig afnemen.

Bron: EvofenedexPublicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018