Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

EC beslist in juli over overname Dole door Total Produce

De Europese Commissie zal op 16 juli een beslissing nemen over de overname van Dole door Total Produce. Als de EC akkoord gaat met de deal kan een kolos in de sector ontstaan met een verwachte omzet van 8 miljard euro.

Het Ierse bedrijf kondigde in februari aan een overeenkomst te hebben gesloten met Dole over de overname van 45%. De overname moet aan beide kanten van de Oceaan goedgekeurd worden, maar eerder uitte Rory Byrne, Chief Executive van Total Produce zijn zorgen over een mogelijke uitstelling van de beslissing door de EU. Nu blijkt dus dat de EC volgende maand een beslissing zal nemen.

Als de deal doorgaat, zal Dole bestuurd worden als een Joint Venture. Total Produce, in 2006 begonnen als een spin-off van Fyffes, heeft een optie op de resterende aandelen van Dole.

Het Amerikaanse bedrijf, dat bekend staat als de grootste bananendistributeur in de VS, heeft een schuld van 1 miljard dollar (860 mln euro) in de boeken staan. Het bedrijf rapporteerde vorig jaar een nettoverlies van 16 miljoen dollar. Voordat Dole enkele jaren geleden de beurs verliet, werd het Aziatische onderdeel, gespecialiseerd in bewerkte producten, verkocht aan het Japanse Itochu Corp voor 1,7 miljard dollar. Daardoor slonk Dole met een derde om de banken terug te betalen.


Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018