Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Zwitserland: op twee na grootste kersenoogst sinds 2000 verwacht

Het 'Schweizer Obstverband' rekent dit jaar op een kersenoogst van 3.000 ton. Dat is dubbel zo veel als in het afgelopen jaar toen er veel sprake was van vorstschade. De eerste kersen zijn reeds te koop, de hoofdoogst loopt van 25 juni tot en met 21 juli.


Fruittelers rekenen op de twee na grootste kersenoogst sinds het jaar 2000. De bomen bloeiden in het voorjaar onder ideale omstandigheden: vorst en natkoude dagen bleven uit en in plaats daarvan heersten er al bijna zomerse, hoge temperaturen. Het aantal kersen aan de bomen is in alle regio's en bij alle rassen goed.


Kersen zijn een trend. De telers hebben het areaal sinds 2005 met meer dan 30 procent uitgebreid. In Baselland worden de meeste kersen geteeld, daarna volgen de kantons Aargau, Thurgau en Bern.

De oogststart is qua tijd vergelijkbaar met het voorjaar. Vanwege de vele dagen zon zijn de kersen van hele goede kwaliteit, schrijft het Schweizer Obstverband in een mededeling. Kersen uit Zwitserse teelt zijn slechts zo'n acht tot tien weken per jaar te koop.



In heel Zwitserland teelt men op circa 600 hectare kersen. Het kanton Baselland is met afstand het grootste teeltgebied, gevolgd door de kantons Aargau en Thurgau.



Publicatiedatum: