Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Guatemala: vulkaanuitbarsting heeft gewassen niet geschaad

De eerste schade veroorzaakt door de Fuego-vulkaan in Guatemala wordt geïnventariseerd. Volgens telers "begon de eerste identificatie van de schade echter op dezelfde dag dat de uitbarsting plaatsvond vanuit het getroffen gebied door het Vulcanology Institute en CONRED."

Momenteel is de vulkaan nog actief volgens het bulletin van het geofysisch instituut van 12 juni 2018. De meest getroffen gebieden zijn niet langer bewoonbaar door de hoeveelheid neergedwarrelde vulkanische as en de productiviteit van het teeltgebied zal worden beïnvloed. Volgens telers kan het echter, hoewel het mogelijk is dat dit van enige invloed zal zijn op de export, "niet representatief zijn voor de totale landbouwexport van het land." De grootste schade zal zijn voor de economie van het land, de getroffen gemeenschappen en voedselzekerheid."
De getroffen gebieden en de aangetaste gewassen werden geïdentificeerd via een kaart voor landgebruik van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Voeding (MAGA). De gegevens zijn berekend op basis van de afbakening van de 'nulzone' (2019,49 hectare), gemaakt met luchtfoto's van aerobots.

De bodems in het getroffen gebied zijn diep, goed waterdoorlatend, ontwikkeld op vulkanische as en hebben een hoge landbouwwaarde, waardoor het mogelijk is traditionele gewassen te telen zoals koffie, suikerriet en rubber en niet-traditionele gewassen zoals avocado, groenten, macadamianoten en sierplanten naast andere producten zoals granen als maïs en bonen. Deze gewassen zijn voornamelijk gelegen in de gemeenten Alotenango de Sacatepequez en Escuintla.


Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018