Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Amerikaanse Animal and Plant Health Inspection Service

Voorstel VS voedselwaakhond Ecuadoriaanse avocado's toe te staan

Het Amerikaanse Department of Agriculture's Animal and Plant Health Inspection Service (APHIS) heeft een voorstel ingediend om de import van verse avocado's uit Ecuador naar de Verenigde Staten toe te staan. Na een uitgebreid onderzoek zijn de deskundigen van APHIS tot de conclusie gekomen dat het fruit veilig kan worden geïmporteerd via een systeembenadering tegen de overdracht van plagen. 

Een systeembenadering bestaat uit een reeks maatregelen die telers, verpakkers en verladers nemen om het risico op ziekten en plagen te minimaliseren voor de export naar de Verenigde Staten. In dit geval stelt deze benadering eisen aan de teeltlocaties, pakstations en controles van alle vrachten. Daarnaast moet er voor iedere lading een fytosanitair certificaat overlegd kunnen worden waaruit blijkt dat aan alle vereisten is voldaan. Avocado's die niet voor de export in aanmerking komen volgens deze systeembenadering mogen alsnog geïmporteerd worden als zij een door de APHIS goedgekeurde behandeling hebben ondergaan, zoals bestraling.

De APHIS zal alle reacties die het tot 14 augustus ontvangt zorgvuldig in beschouwing nemen. De aankondiging is te vinden in het Federal Register: federalregister.gov/d/2018-12827.

Reacties kunnen ingediend worden via: www.regulations.gov.

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018