Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Leon van Meir, Van Meir Uien:

"Sommige telers zijn 'vergeten' hun uien te verkopen"

Tholen - De uienmarkt is bezig met de laatste loodjes. Stemming zit er echter niet meer in de markt. "Iedereen is het beu. Er zijn veel kwaliteitsproblemen en het seizoen is toch een beetje in mineur geëindigd ondanks dat er heel veel uien zijn weggegaan", blikt Leon van Meir terug. "Zeker voor de telers is het niet best geweest. Maar er zijn er nogal een aantal 'vergeten' hun uien te verkopen. Zij hebben geen ja gezegd tegen een dubbeltje en die uien moeten nu de vergister in."

"Vaak wijten telers de oorzaak van de stroeve markt aan de grote verwerkingscapaciteit, maar ik denk dat het grote uienareaal een groter probleem is. Ik vergelijk verwerkers maar met loonwerkers, daar hebben telers er liever ook meerdere van in de buurt. Dat is prijstechnisch interessant en je hebt altijd iemand achter de hand. Dat is met verwerkers ook zo. In mijn optiek moeten boeren, inclusief mezelf, in de spiegel kijken, want vooral door het grote uienareaal wordt de markt overvoerd. Aardappelen idem dito."

Hoe volgend seizoen zal verlopen, is dan ook sterk afhankelijk van het weer. Iedereen hoopt dat er minder kilo's komen Europees gezien. Maar daar hebben we wel warm weer bij nodig en dat hebben we niet in de hand. Maar landelijk en Europees gezien zijn er minder uien gezaaid en geplant. Dat geeft de burger moed op een beter uienjaar!"Publicatiedatum :
Auteur:
©


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018