Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

25 jonge telers denken na over toekomst The Greenery

Op woensdag 13 juni zijn bij Hollander Barendrecht op initiatief van Coforta 25 jonge telers bijeengekomen om mee te denken over de toekomst van The Greenery. Dit om jonge ondernemers zo vroeg mogelijk bij de coöperatie en afzetorganisatie te betrekken. "De doelgroep bestaat uit jonge leden, potentiële bedrijfsopvolgers en jonge managers op bedrijven van onze leden", zegt Inge van Es van de afdeling coöperatiezaken. "Sommige zijn zelfs nog student op de HAS Hogeschool of de universiteit." Tijdens de bijeenkomst werd onder leiding van vicevoorzitter Theo van Noord van Coforta gesproken over de strategie, het professionaliseren van sourcing en innovatie. 

Growing Together
De bijeenkomst bestond uit verschillende interactieve sessies, waar gepassioneerd en in een positieve stemming met elkaar gediscussieerd werd over het realiseren van de groeiambitie van The Greenery, risicomanagement in de keten, leveranciersmanagement en innovatie. The Greenery wil samen met haar klanten en telers groeien. De afdeling sourcing is verantwoordelijk voor de inkoop van groente, fruit en paddenstoelen. Directeur sourcing a.i. Hanne Goebel en business unit manager vollegrond Nanne van Baar daagden de jonge telers uit. "Hoe realiseren we onze groeiambitie in 2022? En wat kun jij hieraan bijdragen?" De jonge telers verwachten met samenwerking groei te realiseren. Dat kan door uitbreiding van de productie van leden en leveranciers, samenwerking met externe partijen en participatie in andere bedrijven. Zo nam The Greenery een belang in het Britse teeltbedrijf APS Salads.

Innovatie 
De innovatieafdeling van The Greenery functioneert als motor en katalysator voor de gehele organisatie. Innovatiemanager Pieter Hoogeveen en innovatieambassadeur Rick van Koppen informeerden de groep over de wijze waarop The Greenery innovatie organiseert. The Greenery wil telers helpen vernieuwing te zoeken. 'Hoe kunnen we samen optrekken?' was de centrale vraag. Onderwerpen als de nieuwste technieken als optisch keuren en vertical farming staan op de innovatieagenda van The Greenery. "Het initiatief om vernieuwingen door te voeren op de teeltbedrijven moet echter van telers komen. We hebben jonge telers nodig die stappen durven te zetten," aldus Pieter Hoogeveen. 

Feet in the Street
Daarnaast is The Greenery continu in gesprek met telers over trends in de afzet. Tijdens de laatste workshop met jonge ondernemers begin dit jaar werd de trendy wijk De Pijp in Amsterdam bezocht en verdiepte de groep zich in de nieuwste winkelconcepten- en formules. The Greenery speelt een cruciale rol in het vertalen van de klantwens naar de telers. Door te telen wat de consument wil, ontstaat een goede afstemming tussen vraag en aanbod. Zo neemt bovendien de efficiency in de keten toe, één van de doelstellingen van The Greenery. 
 
Voor meer informatie: www.thegreenery.com

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:

Reacties:


Erg professionele benadering van jullie organisatie hier kunnen andere partijen een voorbeeld aan nemen.

Derk.
Derk, Van de Westeringh - 2018/06/16 11:53:59.000© AGF.nl 2018