Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Fall Creek koopt Driesvenplant

Tholen – Fall Creek uit de Verenigde Staten heeft het Nederlandse Driesvenplant overgenomen. Hiermee versterkt Fall Creek haar positie in de blauwebessenteelt in Noord- en Oost-Europa. Fall Creek is op het Europese continent al actief met veredelingsprogramma's voor met name de Zuid-Europese landen.


Leon en Marcel Driessen bij de opening van Driesvenplant in 2015

Als vermeerderingsbedrijf van blauwe bessenplanten is Driesvenplant al lange tijd licentiehouder van een aantal Noord-Europese blauwe bessen soorten. Fall Creek is een internationaal bedrijf met een eigen veredelingsprogramma in de Verenigde Staten, Mexico, Peru, Spanje. "Voor Fall Creek is het belangrijk dat zij nu ook een locatie hebben om veredelingsprogramma's voor Noord- en Oost Europese rassen op te starten. Dat is uniek", vertelt Leon Driessen. "Zij kunnen onze kennis en ervaring op dat gebied inzetten"

De verkoop aan Fall Creek heeft voor de bedrijfsvoering van Driesvenplant geen grote gevolgen. "Alleen het naamkaartje wijzigt", zegt Leon. "We heten voortaan Fall Creek Driesvenplant. Voor onze klanten en medewerkers verandert er niets."


Marcel, Jeu, Door en Leon Driessen

De overname is de uitkomst van een al jarenlange samenwerking tussen de beide familiebedrijven. Fall Creek verkoopt al planten aan de Driessens sinds de vroege jaren 1980. Jeu en Door Driessen richtten in 1980 een teeltbedrijf op wat zicht in eerste instantie richtte op kersen en paddenstoelen. In 1982 breidde het bedrijf uit met blauwe bessen en dat zette aan tot een nieuwe koers. In de vroege jaren 1990 kwamen beide zonen Marcel en Leon Driessen bij het bedrijf.

Dave, Barbara & Cort Brazelton, Amelie Aust, Boris Aust

Fall Creek werd 40 jaar geleden opgericht door Dave en Barbara Brazelton in Lowell, Oregon. Inmiddels hebben hun kinderen de leiding overgenomen. Zoon Cort Brazelton is Director International Business Development; dochter Amelie Brazelton Aust Strategisch Adviseur; en schoonzoon Boris Aust is Chief Financial Officer. Leon Driessen zal toetreden als operations manager in Noord-Europa en Marcel Driessen als technisch adviseur van Fall Creek. Ronnie Kersten en Bas Heijnen versterken het Europese sales en customer service team.
Productiebedrijf Driessen Blueberries blijft als zelfstandig familiebedrijf bedrijf voortbestaan.

Voor meer informatie:
Fall Creek
www.fallcreeknursery.com

Driesvenplant
Vlasvenstraat 41
5962 AC Melderslo
T: +31 (0)77 398 2370
leon@driesvenplant.nlPublicatiedatum :
Auteur:
©


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018