Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Ronnie Moorman, Willem Dijk AGF:

"Watermeloenenmarkt in tijd van een week op zijn gat"

Tholen - Na een grandioze meloenenmarkt gedurende de weken 21 tot en met 23 is de marktsituatie deze week fors gewijzigd. "De prijzen van de watermeloenen zijn al gauw met 6 euro per doos naar beneden gegaan", rekent Ronnie Moorman, verantwoordelijk voor de import binnen Willem Dijk AGF, voor. "Na de tropische hitte heeft de markt een tik gehad. Het is de eerste week dat de meloenenmarkt op zijn gat ligt."



"We komen natuurlijk uit de Ramadan. Het Griekse aanbod meloenen is beperkt door transportproblemen, maar de aanvoer vanuit Marokko en Italiƫ is groot en ook Spanje deelt mee in de prijsmalaise. Er zijn gewoon meer dan genoeg meloenen en deze week zijn de weersomstandigheden in dit deel van Europa ook niet optimaal voor de meloenenproductie en aanvoer", constateert Ronnie.

De Spaanse productie schakelt nu over van Almeria naar Murcia en ze worden in groten getale aangeboden. Waar andere landen voornamelijk watermeloenen met pit aanbieden, proberen Spaanse producenten zich te profileren met kleine exclusieve pitloze rassen. Zo hebben wij meloenen van Kisy die als hangende planten worden geteeld in de kassen. Deze meloenen wegen 800-900 gram en kunnen geschild worden als een appel", besluit Ronnie.

Voor meer informatie:
Willem Dijk AGF BV
Ronnie Moorman
0653374274
ronnie@willemdijk.nl
www.willemdijk.nl