Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Oostenrijkse Steiermark verwacht record appeloogst

De appeltelers in de Oostenrijkse deelstaat rekenen dit jaar op een goede oogst. Men raamt dat de totale oogst uit zal komen op 180.000 ton. Na twee jaren waarin sprake was van vorstschade, met een oogst van 40.000 ton in 2016 en 70.000 ton in 2017, is dit een zeer tevredenstellend resultaat.

Fruitteeltdeskundige Wolfgang Mazelle verklaarde tegenover orf.at dat bij een gemiddeld goede oogst circa 50 procent van de appelen uit Steiermark voor de export bestemd zijn. Door de kleinere volumes in het afgelopen jaar kon er echter niet aan de exportvraag worden voldaan. Het is dan ook moeilijk om de buitenlandse klanten 'warm' te houden. Het wordt dan ook de hoogste tijd hen weer te beleveren.

Over de prijsontwikkeling kan men nog niks zeggen, aangezien deze internationaal gestuurd wordt. In Steiermark is het ras Gala momenteel de meest geteelde variƫteit.
Publicatiedatum: