Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Duitse consumenten enthousiast over bessen

Het familiebedrijf Levenig Fresh, dat gevestigd is in Nörvenich-Pingsheim, biedt sinds kort voor het eerst een snoepbeker met bessen en een topping naar keuze aan. Andere productlijnen staan in de planning. De hartige fruitsnacks in de varianten druiven met Gouda en honingmeloen met ham werden onlangs voor het eerst uitgeleverd.


Julia Jeliferenko en Stephanie Hahne bij de stand tijdens de eerste editie van het European Convenience Forum in Hamburg

De aardbeien, frambozen, kruisbessen, zwarte bessen en bramen uit eigen teelt zijn momenteel reeds op de fruitafdelingen van lokale supermarkten te vinden en het enthousiasme erover is enorm. Er worden momenteel regionaal proeverijen voor de nieuwe producten in de supermarkten georganiseerd, waarbij de leverancier direct naar de consument gaat. Buiten de retailsector vestigen de nieuwe gelanceerde productlijnen zich ook binnen de gastronomie, evenals in boerderijwinkels, als kantoorfruit en als gezonde snack voor tussendoor. Hierdoor is het niet ondenkbaar dat de Levenig-producten binnenkort ook buiten de regio verkrijgbaar zijn.


Nieuw sinds 1 mei 2018: alle varianten met lactosevrije yoghurt zijn van losse suikerzakjes voorzien zodat ze naar wens gezoet kunnen worden. Daarnaast zijn de fruitbekers met chocolade- of vanillesaus verkrijgbaar.

Uit de huidige feedback bleek dat de consumenten vooral de combinatie van fris, zoet fruit en lekkere sausjes waarderen. Alle sausjes zijn apart verpakt in de beker, zodat het fruit tot aan de consumptie vers blijft en niet zacht wordt. Ook van het gebruik van smaakversterkers wordt compleet afgezien.


Levenig Fresh staat voor hoogwaardige bessen in de vorm van convenience-producten

Buiten de bessen, die het bedrijf uit eigen teelt aanbiedt, worden er ook exotische producten als convenience-product op de markt gebracht. Hiervoor werkt het bedrijf samen met speciale importbedrijven om een continue en hoogwaardige kwaliteit te kunnen garanderen. De FreshCut-producten met ananas zijn momenteel bijvoorbeeld een absolute hardloper. Nieuwe uitbreidingen van het bestaande assortiment staan reeds in de planning: voor augustus moet een zelfstandige kinderproductlijn ontstaan en ook biologisch afbreekbare verpakkingsoplossingen worden reeds getest.


Verse bessen uit eigen teelt

Familiebedrijf
Levenig Beerenobstkulturen is een familiebedrijf dat sinds meer dan veertig jaar zelf bessen teelt (circa 200 hectare) in Nörvenich-Pingsheim (Nordrhein-Westfalen bij Keulen). Vanwege de ronduit positieve ontvangst werd de verdere ontwikkeling voortgezet en werd het familiebedrijf uitgebouwd tot een bekende bessenaanbieder. Het overgrote deel van het areaal wordt gebruikt voor de aardbeienteelt: bovendien heeft het bedrijf frambozen, zwarte bessen, bramen en kruisbessen in het assortiment.

Met de oprichting van Levenig Fresh volgde in 2018 de logische consequentie om het eigen fruit direct vers van het veld binnen het eigen bedrijf te verwerken tot lekkere en gezonde snacks. Het nieuw gebouwde Aussiedlerhof, voor de poorten van Nörvenich-Pingsheim, biedt hiervoor de ideale mogelijkheden.

Verdere informatie:
Levenig Fresh GmbH
Am Erdbeerhof 1
D-52388 Nörvenich-Pingsheim
Tel: +49 2235 95530-11
Fax: +49 2235 95530-15

BKL Beerenobst-Kulturen Levenig GmbH & Co. KG
Am Erdbeerhof 1
D-52388 Nörvenich-Pingsheim
Tel: +49 2235 95530-11
Fax: +49 2235 95530-15


Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018