Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Zwarte Italiaanse vijgen: intens van smaak

"Het zwarte vijgseizoen is zojuist begonnen en ook dit jaar is de kwaliteit weer beter dan andere seizoenen. Met name de Nederlandse, Engelse en Franse markten zijn grote afnemers van de vijgen. Dit komt door de uitstekende smaak, de dikkere en robuustere huid in vergelijking met de groene vijg, het goed blijven tijdens transport en de langere houdbaarheid." Dat zegt Gaetano Modugno, manager bij het Italiaanse Evergreen dat is gevestigd in Apulië.



"De prijzen zijn redelijk bevredigend en gelukkig wordt er weinig product verspild. Nederland, Engeland en Frankrijk zijn bereid om grote volumes af te nemen, zelfs als de prijzen hoog zijn", zegt Gaetano.



"We hadden vooraf besloten dat we dit jaar wilden groeien qua volumes en dat is gelukt dankzij ons netwerk. Er is veel meer vraag naar de zwarte Italiaanse vijg dan naar de Spaanse of Israëlische. Veel buitenlandse markten waarderen onze vijg om de smaak en versheid. In vergelijking met Spanje kunnen we het transport met een halve of soms een hele dag inkorten en in vergelijking met Israël zelfs twee of drie dagen. Dus ook qua logistiek halen we hier voordeel uit", zegt de manager.

Vanaf volgende week start het bedrijf met het bevoorraden van supermarkten als Tesco en Lidl in Engeland. Het product zal worden aangeboden in vierkante en driehoekige verpakkingen alsmede in bulkverpakking.



De situatie voor de groene vijg is anders aangezien er een aantal kwaliteitsproblemen zijn gemeld. "De vijgen zijn overrijp en daarom komen er veel negatieve reacties van bijna alle Europese markten. Men moet in gedachten houden dat de groene vijg een dunnere huid heeft en een hoger suikergehalte en daarom rijpt deze sneller dan de zwarte vijg."




Voor meer informatie:
Gaetano Modugno
Evergreen di Modugno Gaetano 
Via Papa Giovanni XXIII, 99
70044 Polignano a Mare (BA) - Italië
Tel.: +39 345 9569961
Email: gaefra@hotmail.it
Publicatiedatum: