Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Colombia verwacht meer dan 950.000 ton ananas te oogsten

De Minister van Landbouw Juan Guillermo Zuluaga Cardona verklaarde dat de ananas er goed voor staat en dat het land volgens ramingen ongeveer 950.000 ton ananas oogst in 2018. Hij zei ook dat ze onlangs hebben bewerkstelligd dit Colombiaanse fruit op de Argentijnse markt te krijgen.

In mei besloot de Nationale Dienst voor Gezondheid en Agri-Food Kwaliteit van ArgentiniŽ (Senasa) om Colombiaanse ananassen op hun markt toe te laten. De beslissing werd genomen na werkzaamheden van het Colombiaanse Agriculturele Instituut (ICA) en de Argentijnse instantie.

De ananas is een onderdeel van de Alliance Agro Exports, een instantie die tot stand is gekomen door gezamenlijke inspanningen van de ministeries van Handel, Industrie en Toerisme en het Ministerie van Landbouw, die tot doel heeft de Colombiaanse landbouwproducten, die een exportpotentieel hebben op internationale markten, te krijgen. Het departement Huila maakt deel uit van het alliantie.

"We zijn er in geslaagd de ananassen op een nieuwe markt te krijgen. We gaan vooruit met de diversificatie van het uit te voeren aanbod voor een toename van de verkoop aan het buitenland van energieproducten die niet afkomstig zijn uit de mijnbouw," zei de minister van Handel, Industrie en Toerisme, Maria Lorena Gutierrez.

Het hoofd van de agrarische portefeuille, Juan Guillermo Zuluaga Cardona, zei dat 49% van de ananas productie vers wordt geconsumeerd, 2% wordt geŽxporteerd en de resterende 49% in eigen land wordt gebruikt voor de productie van snoep, jam, dressings, siropen, enz.

Een goede gelegenheid voor dit fruit is gericht op de interne markt. Colombianen consumeren momenteel 1,3 kilogram per persoon per maand, terwijl de consumptie in de Verenigde Staten per hoofd van de bevolking 2,2 kilo is.

Volgens het ministerie van Landbouw is het areaal tussen 2014 en 2017 met 32% toegenomen, terwijl de opbrengsten met 3% stegen dankzij het gebruik van gecertificeerde zaden.

Vorig jaar bedroeg de export van ananas uit Colombia 11 miljoen dollar, d.w.z. bijna 10% meer dan in 2016 toen internationale zendingen bijna 10 miljoen dollar bedroegen. In het eerste kwartaal van 2018 bedroeg de export 2,5 miljoen dollar, d.w.z. 4% meer dan in dezelfde periode van 2017.

"Wij exporteren onze ananassen over zee naar verschillende landen zoals Chili, Nederland en de Verenigde Staten en per vliegtuig naar Frankrijk en ItaliŽ. Nu zullen we ook gaan exporteren naar ArgentiniŽ dat de toelaatbaarheid van het product al heeft geautoriseerd", zei Zuluaga.

Bron: diariodelhuila.com

Publicatiedatum: 15-6-2018

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: