Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Britse en Ierse landbouwministers bespreken Brexit

De Ierse minister van Landbouw en Visserij, Michael Creed, heeft een ontmoeting gehad met zijn Britse tegenpool, Michael Gove MP, in Londen. De minister was in Londen als keynote-spreker over Brexit tijdens de UK Food and Drinks Federation (FDF) conferentie.

De beide ministers spraken over een aantal zaken aangaande Brexit, waaronder zaken gerelateerd aan de agrovoeding, visserijsector en de paardensector.


De Minister van Landbouw en Visserij, Michael Creed T.D., met zijn Britse tegenpool, Michael Gove MP, Minister van Landbouw en Visserij in Londen

Na hun ontmoeting zei de Minister: "Dit was een geschikte ontmoeting in de context van het huidige debat in het VK over de ontwikkelingen in de Brexit-onderhandelingen. Ik heb Minister Gove onze zorgen over de snelheid van de onderhandelingen, vooral over grenskwesties, op het hart gedrukt. Ik heb ook van de gelegenheid gebruik gemaakt om het driepartijen-akkoord over paardenrennen tussen Ierland, het VK en Frankrijk aan te dragen en te wijzen op de noodzaak om de visserij te beschermen als onderdeel van een post-Brexit handelsakkoord."

Eerder op de morgen gaf de Minister een keynote-toespraak tijdens de UK Food and Drinks Federation (FDF) Conferentie 'Vorm geven aan de toekomst van voedsel en drank'. Hij beschreef de vooruitgang die de Ierse agri-voedselsector heeft geboekt met het bouwen van zijn wereldwijde profiel, en benadrukte dat de recente successen in China en elders gedeeltelijk zijn bereikt het resultaat van het lidmaatschap van Europese Unie.

Hij riep de UK Food and Drinks Federation op om zijn invloed aan te wenden in het Brexit debat. Tijdens het toespreken van afgevaardigden op de conferentie zei de Minister: "Ik wil de deelnemers aan de Food and Drinks Federation vandaag uitdagen. Jullie zijn de vaandeldragers van de trotse tradities van de geweldige Britse voedingsindustrie. Zorg dat jullie stem in dit debat gehoord wordt."

Samengevat zei de Minister: "Er spelen serieuze zaken in de Brexit-onderhandelingen. Het zullen de telers, bedrijven en consumenten in Ierland, het VK en de EU zijn die de klap van een slecht resultaat zullen opvangen. We hebben realistische en complete oplossingen nodig voor onze uitdagingen en snel ook. Ik hoop dat de onderhandelaars voortgang kunnen maken deze week."

De hele toespraak kan hier gelezen worden.

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018