Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Vanaf nu alleen nog hydrogekoelde kersen in Hoogstraten

Vanmorgen zijn de eerste kersen van dit seizoen verkocht op Co÷peratie Hoogstraten. Ze werden aangevoerd door teler Joris Christianen die zes jaar geleden begon met een plantage. Ondertussen zijn ook twee andere telers gestart met de teelt van kersen. Om niet gelijktijdig met alle plantages in productie te komen, werd gekozen voor de aanplant van verschillende rassen. Hierdoor kan de productie gespreid worden over +/- 6 weken, met de vroege rassen in juni en de latere in juli. 

Hoogstraten kersen worden allemaal onder bescherming geteeld, waardoor ze rijp geoogst worden en een volle smaak hebben. De kwaliteit is over de ganse lijn gegarandeerd, hiervoor staat het Hoogstraten keurmerk garant. Bovendien worden de kersen machinaal gesorteerd wat zorgt voor een mooie presentatie en een goede, correcte sortering. Nieuw dit jaar bij Hoogstraten kersen is de hydrokoeling. De telers hebben hiervoor de nodige investeringen gedaan. Wanneer de kersen na het plukken snel gekoeld worden, levert dat voordelen verderop in de keten. Hydrokoeling is hierbij een grote aanwinst. Dankzij deze techniek blijven kersen niet alleen mooier en strakker, maar kunnen ze ook langer bewaard worden.  

Kersen worden op Hoogstraten niet op de klok verkocht, maar rechtstreeks bemiddeld. Dit jaar wordt zo'n 80 ton verwacht. Naast aardbeien, kiwibessen en ander zachtfruit, vormen kersen een mooie aanvulling op de Hoogstraten familie.  
Voor meer informatie:
Co÷peratie Hoogstraten cv
Loenhoutseweg 59
(Kluis Z.1 - 1050) 
2320 Hoogstraten
BelgiŰ
+32 33 40 02 11


Publicatiedatum: 14-6-2018

  

Reacties:


Zijn jully bang dat de telers te veel krijgen op de klok dat ze niet geveild worden ???.....
Sjaak baars, Vianen - 17-6-2018 13:26:26


Uw kersen zijn uitmuntend. Proficiat en te vergelijken met uw aardbeien die ook een grote populariteit hebben in onze Regeringsstad
Peter Kuyvenhoven, NL/Den-Haag (email) - 14-6-2018 16:31:53


Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*