Je krijgt deze pop-up te zien omdat dit de eerste keer is dat je onze site bezoekt. Krijg je deze melding altijd te zien dan heb je je cookies uitstaan en zullen die blijven verschijnen.
U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).
Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!
Je ziet deze popup omdat dit de eerste keer is dat u de site betreed. Als u dit bericht blijft krijgen zet dan alstublieft uw cookies aan
Vanaf nu alleen nog hydrogekoelde kersen in Hoogstraten
Vanmorgen zijn de eerste kersen van dit seizoen verkocht op Coöperatie Hoogstraten. Ze werden aangevoerd door teler Joris Christianen die zes jaar geleden begon met een plantage. Ondertussen zijn ook twee andere telers gestart met de teelt van kersen. Om niet gelijktijdig met alle plantages in productie te komen, werd gekozen voor de aanplant van verschillende rassen. Hierdoor kan de productie gespreid worden over +/- 6 weken, met de vroege rassen in juni en de latere in juli.
Hoogstraten kersen worden allemaal onder bescherming geteeld, waardoor ze rijp geoogst worden en een volle smaak hebben. De kwaliteit is over de ganse lijn gegarandeerd, hiervoor staat het Hoogstraten keurmerk garant. Bovendien worden de kersen machinaal gesorteerd wat zorgt voor een mooie presentatie en een goede, correcte sortering.
Nieuw dit jaar bij Hoogstraten kersen is de hydrokoeling. De telers hebben hiervoor de nodige investeringen gedaan. Wanneer de kersen na het plukken snel gekoeld worden, levert dat voordelen verderop in de keten. Hydrokoeling is hierbij een grote aanwinst. Dankzij deze techniek blijven kersen niet alleen mooier en strakker, maar kunnen ze ook langer bewaard worden.
Kersen worden op Hoogstraten niet op de klok verkocht, maar rechtstreeks bemiddeld. Dit jaar wordt zo'n 80 ton verwacht. Naast aardbeien, kiwibessen en ander zachtfruit, vormen kersen een mooie aanvulling op de Hoogstraten familie.