Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Koers Argentijnse peso op nieuw dieptepunt tegen US dollar

De Argentijnse peso daalde maandag verder in waarde en noteerde een nieuw dieptepunt van 26,44 peso tegen de Amerikaanse dollar, meldt de Argentijnse Centrale Bank.

De peso daalde 49% ondanks de Argentijnse aankondiging vorige week dat het een lening van 50 miljard dollar bij het IMF had gekregen. Dat geld is nodig om het vertrouwen in de nationale economie te herstellen.

Het IMF leent het geld in de komende 36 maanden. De lening wordt betaald in termijnen. De eerste termijn begint op 20 juni. Bij de eerste betaling ontvangt Argentinië 30% van het totaal, wat neerkomt op 15 miljard dollar.

Het Argentijnse primaire fiscale tekort moet dalen tot 1,3% van het bnp in 2019. Een jaar later moet het tekort weggewerkt zijn. Dat is één van de eisen die het IMF stelt. Daarnaast eist het IMF een grotere autonomie voor de Centrale Bank en zijn er voorwaarden opgesteld die moeten voorkomen dat de Centrale Bank de schuld verder kapitaliseert.

Santiagotimes.cl meldde in mei dat de regering een oplossing had gevonden voor de volatiliteit van de munt. De peso devalueerde meer dan 20% tegen de dollar.


Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018