Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Canadezen verwachten verplichte etikettering GMO-producten

Hoewel de onzekerheid onder consumenten nog steeds de overhand heeft, staan sommigen open voor de voordelen van genetische modificatie van voedingsmiddelen. De meningen of GMO-producten veilig en gezond zijn, zijn nog verdeeld maar uit een recent onderzoek van de Dalhousie Universiteit blijkt dat een ruime meerderheid van de Canadezen van mening is dat deze producten herkenbaar dienen te zijn aan de hand van een etiket. 

De voorlopige resultaten van het onderzoek getiteld 'Biotechnology in Food: Canadian Attitudes towards Genetic Engineering in both Plant- and Animal-based Foods" werden onlangs gepubliceerd. De onderzoekers hielden een enquête onder 1.046 mensen om de Canadese opinie met betrekking tot genetische modificatie van voeding te peilen, evenals het vertrouwen in de voedselveiligheid en regelgeving in Canada. 

Volgens dal.ca is een overtuigende meerderheid van 70% van de respondenten het erover eens dat er altijd op de verpakking aangeduid dient te worden of het om een GMO-product gaat of dat een product GMO-ingrediënten bevat. De respondenten verschillen echter van mening over de veiligheid van de producten: 37,7% denkt dat de producten veilig zijn; 34,7% denkt dat dit niet zo is. Terwijl 35% denkt dat de effecten op de gezondheid voldoende onderzocht zijn, denkt ruim 44% dat dit niet het geval is. 

 

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018