Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
AvoLov ontwikkelt nieuw procedť om avocadochips te maken

Na twee jaar onderzoek is de start-up AvoLov er in geslaagd het droogproces van avocado's te perfectioneren. De onderneming is nu klaar om krokante avocadochips te produceren en te profiteren van de enorme populariteit van deze vrucht. Eric Healy, oprichter en directeur van AvoLov, noemt avocado's 'het alternatieve vlees uit de natuur' en laat weten dat zijn bedrijf in een uitstekende positie verkeert om te concurreren binnen de snelgroeiende categorie van plantaardige voedingsmiddelen. 

Avocado's voldoen aan alle eisen op het gebied van de huidige voedingstrends en passen in een veganistisch of paleo-dieet. Ze bevatten geen allergenen, zoals tarwe, zuivel of granen, zijn GMO-vrij en rijk aan goede vetten en vezels.

De voormalige ruimtevaarttechnoloog Healy komt uit een gezin dat zich al geruime tijd bezighoudt met natuurlijke voeding. Zo richtte Healy's oom Kettle Food op en zijn ouders No-Bake Cookie in Oregon. 

"De trend om snacks te maken van gedroogde groenten en fruit is de afgelopen twee jaar sterk gegroeid," aldus Healy. 
Healy vroeg zich echter af waarom nog niemand op het idee was gekomen om de twee trends te combineren door avocadochips op te markt te brengen. Hij kwam al snel tot de ontdekking dat de traditionele droogtechnieken die voor andere groenten en fruit gebruikt worden niet bruikbaar waren voor avocado's. Hij deed een beroep op zijn technische kennis en ontwikkelde binnen twee jaar tijd een geschikte droogmethode. 

Bakeryandsnacks.com schrijft dat het procedť bij een lage temperatuur plaatsvindt zodat de voedingswaarde en smaak van het fruit behouden blijven en waarbij andere ingrediŽnten, zoals tapiocazetmeel, worden toegevoegd om het product een krokante textuur te geven."

AvoLov koopt haar Hass avocado's momenteel in Mexico en CaliforniŽ in. Volgens Healy heeft dit ras de hoogste voedingswaarde. De chips worden vervaardigd in een faciliteit in Oregon.


Publicatiedatum: 14-6-2018

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: