Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Grapefruits: roze superfoodbommen

De smaak, een kruising tussen een sinaasappel en een pomelo, betekent waarschijnlijk geen liefde bij de eerste hap. Toch zou dit superfood absoluut op je boodschappenlijst moeten staan en wel om vier goede redenen: 

1. Het is ongelooflijk goed voor gewichtsverlies.
Met weinig calorieën en veel water geeft de grapefruit je een verzadigd gevoel en vormt zo geen risico voor gewichtstoename. Grapefruit laat je bloedsuikers niet stijgen. Studies op dieren hebben aangetoond dat het eten van grapefruit effectiever kan zijn dan medicijnen tegen obesitas. 

2. Vermindering van cellulitis.
Grapefruit bevat een enzym dat bewezen is effectief te zijn in het verlagen van cellulitis en kan gebruikt worden als natuurlijke behandeling van putjes. Daarnaast is het goed tegen ontstekingen en bevat het huid zuiverende eigenschappen. 

3. Bevat veel vitamine C.
Een halve grapefruit bevat tenminste de helft van de gewenste vitamine C voor een volwassene, waarvan je algehele gezondheid profiteert.

4. Het eten van grapefruit is goed voor je hart.
Volgens de Amerikaanse Hartstichting lopen vrouwen waarschijnlijk minder kans op een beroerte door de flavonoïden in hun lichaam te verhogen die te vinden zijn in citrus, zoals grapefruit. Naast flavonoïden bevat grapefruit ook andere bestanddelen die fantastisch zijn om je hart gezond te houden.


Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018