Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Royal Helen kersen, zoet en knapperig.

Op 12 juni hield het Italiaanse Vivai Fratelli Zanzi uit Ferrara een open dag waarbij meer dan 150 telers uit Italië en het buitenland aanwezig waren.



"Van de variëteiten die we hebben getest, bleek dat de Royal Helen in alle opzichten erg interessant was. Het heeft alle kenmerken die tegenwoordig door de markt worden vereist, namelijk een groot formaat, hoge brixgraad en knapperig", zegt Giovanni Zanzi.



De regen zorgt zoals altijd voor problemen. Er zijn variëteiten die hier redelijk goed tegen bestand zijn maar tot op heden is er nog geen kers die 100% weerstand kan bieden tegen dit probleem.



"De regenbestendige netten elimineren het probleem van het barsten van de kersen. De nieuwe kersenrassen zijn veel minder gevoelig dan die uit het verleden, maar als ze nat worden, dan kan dit voor problemen zorgen.
Om deze reden adviseren wij het gebruik van regendichte anti-hagelnetten die ook bescherming bieden tegen insecten en vogels", zegt Enrico Zanzi.



Sommige Venetiaanse telers maken gebruik van een zelfgemaakt systeem om water van het oppervlak van de kersen te verwijderen. Het lijkt erop dat er op deze manier meer kersen worden gespaard, maar het is zeker geen doorslaggevende methode.

Contact:
Vivai F.lli Zanzi

Via del Gorgo 137
Loc. Gorgo di Fossanova San Marco
44124 Ferrara
Tel.: +39 (0)532 719072
Email: vivaizanzi@vivaizanzi.it
Web: www.vivaizanzi.it
Publicatiedatum: