Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Aldi Süd start met vrachtwagens op aardgas

Aldi Süd test vier aardgasvrachtwagens in het dagelijkse goederenverkeer. Gedurende een testperiode van vijf jaar moet blijken in hoeverre de klimaat ontziende aandrijvingstechnologie bruikbaar is als alternatief voor dieselmodellen.

De aardgasvrachtwagens ondersteunen het goederentransport tussen de Aldi Süd logistiekcentra en filialen in de omgeving van Düsseldorf, Frankfurt, Stuttgart en München. "Met de test volgen we de richtlijnen van onze klimaatbeschermingspolitiek, waarin is vastgelegd dat we consequent de CO2-uitstoot van ons bedrijf verminderen", zegt Andreas Kremer, leider logistiek management bij Aldi Süd.De test vindt plaats in agglomeraties waarin de grenswaarden voor stikstofoxide bijzonder vaak overschreden worden. Om de uitstoot van gezondheids- en milieuschadelijke uitlaatgassen te minimaliseren komt naast de innovatieve voertuigtechniek ook aan op een uitgekiende routeplanning. "De regionaal beschikbare en voor vrachtwagens geschikte aardgastankstations zonder omwegen te bereiken is namelijk een grote uitdaging", aldus Andreas Kremer. "Hier in Duitsland biedt slechts circa zes procent van de tankstations aardgas aan – en ze zijn niet allemaal door vrachtwagens te gebruiken."

Veelvuldige voordelen
De inzet van aardgasvrachtwagens belooft veel voordelen. Bij het gebruik van fossiel aardgas kan de CO2-uitstoot vergeleken bij een dieselvrachtwagen met circa 16 procent verlaagd worden. Bovendien veroorzaken de testvoertuigen 99 procent minder fijnstof, 70 procent minder stikstofoxide en duidelijk minder lawaai.

Naast de aardgasvrachtwagens test Aldi Süd vanaf de herfst ook een elektrische vrachtwagen in het goederenverkeer. Het voertuig wordt van 100 procent TÜV-gecertificeerde groene stroom voorzien, afkomstig uit waterkracht en energie van PV-installaties van Aldi Süd. De test duurt minstens vier jaar, het inzetgebied is het westelijke Ruhrgebied.

Meer informatie over de duurzame logistiek van Aldi Süd is te vinden op de website aldi-sued.de/logistik.

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018