Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Zuid-Afrikaanse telers leren Israëlische gevechtstechnieken

Door de toename van geweld is het gevaarlijk geworden om in Zuid-Afrika teler te zijn. Sommige telers huren voormalige Israëlische gevechtsexperts in om zelfverdediging te leren.


Volgens AfriForum, een beweging voor de rechten van minderheden, vonden in 2016-17 74 moorden en 638 aanvallen op voornamelijk blanke telers plaats. Deze situatie dwong blanke telers om zich te gaan verdedigen tegen een mogelijke aanval. Sommigen keerden zich tot Idan Abolnik, een voormalig lid van de Israëlische speciale troepen, die hen traint in man-tot-mangevechten en in het gebruik van wapens.

Het zelfverdedigingssysteem wordt Krav Maga genoemd en werd ontwikkeld voor de Israëlische defensie troepen. Abolnik bracht deze technieken naar Zuid-Afrika. "We trainen de telers met een verscheidenheid aan gevechtstechnieken," zegt hij. 

Blanke telers bezitten, ondanks dat ze een minderheid in Zuid-Afrika vormen, 72% van de teeltbedrijven. De nieuwe Zuid-Afrikaanse regering kondigde recentelijk een plan tot herverdeling van land onder de zwarte bevolking aan. Volgens rt.com hebben critici gewaarschuwd voor het feit dat Zuid-Afrika het desastreuze experiment van de Zimbabwaanse regering in 1999-2000 zal herhalen. Dit land kwam destijds in extreme hongersnood terecht.


Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018